İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda cinayete kurban giden gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, Suudi Arabistan'da konser verecek olan şarkıcı Justin Bieber'a "Konserini iptal et" çağrısında bulundu.

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısından Justin Bieber'a çağrı: 'Suudi Arabistan konserini iptal et'

2018'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, Kanadalı şarkıcı Justin Bieber'a açık bir mektup yazarak Suudi Arabistan'da vereceği konseri iptal etmesi çağrısında bulundu.

Cengiz, Washington Post gazetesinde yayımlanan mektubunda, “Belki duymuşsunuzdur. Acımasız cinayet tüm dünyada manşetlere taşındı ve o günden beri ben dahil birçok insan hakları örgütü ve savunucusu adalet ve hesap sorulmasını istiyor” sözleriyle Bieber'a seslendi.

Bieber'ın organizasyondan çekilerek 'güçlü bir mesaj göndermesini' isteyen Cengiz, "Sevgili Cemal'in katilleri için şarkı söyleme" dedi.

Cengiz, “Suudi Arabistan'a hayranlarınız için gideceğinizin farkındayım ama her yaştan, kökenden ve dini inançtan yüzlerce Suudi MBS'nin (Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman) diktatörlüğüne karşı çıktığı için cezalandırılıyor ve hapishanede çürüyor” ifadelerine yer verdi.

Justin Bieber, Suudi Arabistan'daki ilk Formula 1 Grand Prix'inde Cidde'de sahne alacak yıldızlar arasında yer alıyor.