Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a saldırıyla ilgili 9 kişi gözaltına alındı. Saldırıyı Alevi Derneği Kurulu üyesi Naki D.'nin azmettirdiği ifade edildi.

Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a saldırıyla ilgili 9 gözaltı

Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a evinin önünde kimliği belirsiz kişiler tarafından düzenlenen saldırıyla ilgili 9 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda Alevi Derneği Kurulu üyesi Naki D. ile Selami Sarıtaş arasında kişisel husumet bulunduğu, Naki D'nin, Sarıtaş'ın itibarının zedelenmesi için yardım istediği Murat D'nin durumu Muhittin F'ye söylediği, bu kişinin durumu aktardığı Serkan G'nin Ahmet Y. ile saldırıyı gerçekleştirdiği belirlendi.

Araştırmanın devamında, Naki D, Murat D, Muhittin F, Serkan G. ve Ahmet Y'nin yanı sıra konuyla ilişkisi olduğu belirlenen 4 şüphelinin daha kimliğini belirleyen polis, 9 şüpheliyi gözaltına aldı.

Ayrıca, 15 ikamet ve bir iş yerinde yapılan aramalarda pompalı tüfek ile olayda kullanıldığı belirlenen motosiklet ele geçirildi.

Zanlıların sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Selami Sarıtaş, evinin önünde kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğramış, saldırganların motosikletli ve kasklı oldukları öğrenilmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, saldırıyla ilgili "Kartal Cemevi Vakfı Başkanı sevgili Selami Sarıtaş’a yapılmış alçakça bir saldırı olduğunu ailesi ile görüşerek teyit ettim. Son derece nazik kişiliğe sahip sevgili Selami Sarıtaş’a yapılmış bu saldırıyı kınıyorum. Kendisi ile dayanışma için yanına geçiyorum" paylaşımında bulunmuştu.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise "Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Kirli ve karanlık elleri çok iyi tanıyoruz. Ancak başaramayacaklar" demişti.