A Haber’de ülkelerin enflasyon oranlarının kıyaslandığı esnada, Cemil Barlas Türkiye’nin enflasyon oranını diğer ülkelerin toplamı sandı.

Cemil Barlas, Türkiye'nin enflasyonunu tüm ülkelerin enflasyonunun toplamı sandı

Cemil Barlas, Türkiye'deki 36.08'lik enflasyon oranını ABD ve Avrupa ülkelerindeki enflasyon oranlarının toplamı sandı.

A Haber'de yayınlanan "Canan Barlas ile Gündem" programında Cemil Barlas,Türkiye'nin enflasyonunu, ABD ve Avro Bölgesi ile 6 ülkenin enflasyon oranlarının toplamı zannetti.

Ekonomist Cemal Zehir’in ekrana yansıttığı tabloda Auro Bölgesi ve ABD ile birlikte Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Holanda, Belçika ile birlikte Türkiye'nin adı, karşılarında ise 2020 ve 2021'deki enflasyon oranları yer aldı. Cemil Barlas, Türkiye'nin karşısında yazan yüzde 36.08'lik enflasyon oranını diğer ülkelerin enflasyon oranlarının toplamı sandı. Barlas, “Bunlar neden toplanıyor hocam, ortalaması alınması lazım değil mi? Altta 36 yazıyor...” ifadelerini kullandı.

Zehir ise Barlas’ın sorusuna “Bu Türkiye’nin enflasyonu” diyerek yanıt verdi, yazan rakamın Türkiye'nin enflasyonu olduğunu söyledi.

Programda ayrıca Türkiye’deki yüzde 36’lık enflasyon, en az artan enflasyon olarak servis edildi. Ekonomist Zehir, enflasyonun tüm dünyada etkili olduğunu, Türkiye'ye özgü bir durum olmadığını ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücrete yaptığı zamla 'halkı enflasyona ezdirmediğini' savundu.