Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş’ın iki sene önce belediye binasında başından vurularak öldürülmesine ilişkin 10 sanığın yargılandığı davada, karar çıktı. Mahkeme, Cemil Candaş’ı “kasten öldürme” suçunda sanık Şenol Şahin’i ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanıklar Rıza Keten ve Mithat Yılmaz da “öldürmeye azmettirme” suçundan 16’şar yıl hapis cezasına çarptırılırken; Hacı […]

‘Cemil Candaş cinayeti’ davasında karar çıktı

Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş’ın iki sene önce belediye binasında başından vurularak öldürülmesine ilişkin 10 sanığın yargılandığı davada, karar çıktı.

Mahkeme, Cemil Candaş’ı “kasten öldürme” suçunda sanık Şenol Şahin’i ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanıklar Rıza Keten ve Mithat Yılmaz da “öldürmeye azmettirme” suçundan 16’şar yıl hapis cezasına çarptırılırken; Hacı Avcı ve Engin Gölve ise “öldürmeye yardım” suçundan 8’şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Selahattin Keten’in de bulunduğu 5 sanık hakkında ise beraat kararı verildi.

Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş, 18 Temmuz 2016’da belediye binasında vurularak öldürüldü. 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Keten inşaat sahiplerinden Selahattin Keten’in de aralarında bulunduğu 6 sanık yargılanıyordu.

HAYRİ İNÖNÜ: ACISINI KALBİMİZDE TAŞIYORUZ

Dava öncesi Çağlayan Adliyesi’ne bir yürüyüş düzenlendi. Burada konuşan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, “Bu dava, toplumumuzu esir alan hırsızlık, namussuzluk, utanmazlık ve yüzsüzlüğe karşı çıkan herkesin müdahil olduğu bir davadır” dedi.

Şişli Belediyesi’nden başlayan yürüyüşe Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Cemil Candaş’ın çalışma arkadaşlarıyla birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüşün ardından Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu basın açıklaması yaptı. ‘Cemil’i katlederek bu işin ne kadar zor olacağını gözümüze sokmak istediler’ diyen İnönü, “Cemil Candaş, Şişli’de tohumları 1994 yılında atılmaya başlanan ve onu izleyen 20 yıl boyunca bir model haline getirilen yozlaştırılmış belediyecilik anlayışına karşı başlattığımız mücadelenin kararlı ve anlamlı bir temsilcisiydi. Literatüre kimilerince ‘Şişli modeli’ diye geçirilen bu anlayışla toplumumuzun ahlak yapısı tahrip edildi. Demokrasiye olan inanç zayıflatıldı. Hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti kavramları zedelendi. Ama en önemlisi Şişli halkının ekonomik ve sosyal hakları gasp edildi. Yaklaşık 20 yıl sürecince uygulanarak yerleştirilen modeli ortadan kaldırmanın çok kolay olmayacağını biliyorduk. Cemil’i katlederek bu işin ne kadar zor olacağını gözümüze sokmak istediler” açıklamasında bulundu.

Cemil Candaş’ın rantla mücadele ederken öldürüldüğünü ifade eden Canan Kaftancıoğlu ise, şunları söyledi:

“Ne yazık ki sevgili Cemil Candaş ranta karşı mücadele ederken, kent için mücadelesini sürdürürken canından oldu. O zaman bizlere ve sizlere düşen Cemil Candaş mücadelesinin izinden giderek her türlü ranta karşı kentin yanında, kent sevdasının yanında mücadelenin yanında olmaktır. Biz bugün mahkemeden Cemil Candaş’ı aramızdan alan zihniyetin hak ettiği en yüksek cezayı bekliyoruz. Bundan sonra da ranta karşı değil halka karşı olanlarla; halkın haklarını korumak için halka birlikte hareket ederek mücadelemizi sürdüreceğimizin altını çiziyorum”