‘Cemil Taşçıoğlu’nu unutmayacağız’

Ülkedeki ilk koronavirüs vakasına müdahale eden hekim olan İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu son yolculuğuna uğurlandı.

67 yaşında hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu için düzenlenen törene oğlu Onur Taşçıoğlu, ailesi ve yakınları katıldı. Cenaze Üsküdar Nakkaştepe Mezarlığı'nda toprağa verildi. Defin işlemleri koronavirüse karşı özel kıyafet giyen görevliler tarafından yapıldı.

Öte yandan ülke genelinde birçok hastanede Taşçıoğlu için saygı duruşu yapıldı. Çapa Tıp Fakültesi'ndeki anma törenine katılan Dekan Prof. Dr. Turan Tükek, "İç hastalıkalrını ulu çınarı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu için toplandık. Acımız gerçekten çok büyük, bizim için çok kıymetli bir insan. Yıllarca beraber çalıştığımız, üstün nitelikleri olan, kendisini tıbba adamış, eğitim kişiliği ile öne çıkmış bir kişiden bahsediyoruz. Kaybetmenin üzüntüsünü derin bir şekilde yaşıyoruz. Kendisi inşallah son kaybımız olur. Başka kayıplar yaşamamayı ümit ediyorum" dedi.

Törene İstanbul Tabip Odası Başkanı Pınar Saip ve Genel Sekreteri Osman Öztürk de katıldı. Oda'dan yapılan açıklamada ise "Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nu unutmayacağız. Sevgiyle ve saygıyla hatırlayacağız" dendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 601 sağlık çalışanının enfekte olduğunu açıklamıştı.

cemil-tascioglu-nu-unutmayacagiz-710104-1.
Türkiye'nin her yerinde meslektaşları ve öğrencileri Taşçıoğlu'na veda için çin saygı duruşunda/ Mersin