Adana’da İBB’nin şehirlerarası hizmet veren cenaze nakil aracında 144,5 kilo esrar bulundu. Aracın, AKP’li belediye yönetimi döneminde yapılan ihaleyi kazanan Albayrak ailesinin damadı Adem Altunsoy'un Platform Turizm Taşımacılık Şirketi'ne ait olduğu ortaya çıktı. İBB'nin açıklamasına göre, cenaze aracının çalışanları da aynı şirketin elemanı. Albayrak ailesinin gazetesi Yeni Şafak, gerçeğin ortaya çıkmasından sonra “İBB aracında uyuşturucu ele geçirildi” şeklindeki paylaşımını sildi ve haberin başlığı ile içeriğini, aracın kime ait olduğunu belirtmeyecek şekilde güncelledi. İBB Başkanı İmamoğlu ise "Teftiş Kurulumuz soruşturma başlattı" dedi.

Cenaze nakil aracında 144 kilo esrar bulundu, Yeni Şafak baltayı taşa vurdu

HABER MERKEZİ

Adana’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) şehirlerarası hizmet veren cenaze nakil aracında yüklü miktarda esrar bulundu.

İHA’nın aktardığına göre Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolu İncirlik Park alanında cenaze aracını durdurdu.

Polis, araç sürücüsü Bünyamin S. (45) ve yanındaki Ersin E.’yi (44) araçtan indirdi. Yapılan arama sonucu aracın içinde 120 kilo normal, 24 kilo 550 gram da toz olmak üzere toplamda 144 kilo 550 gram esrar tespit edildi. Yapılan ilk sorguda zanlılar, esrarı Diyarbakır’dan H.K. isimli şahıstan aldıklarını söyledi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ile irtibata kuruldu ve H.K. de gözaltına aldırıldı.

YANDAŞ MEDYA ATAĞA GEÇTİ

İktidarın kontrolündeki medya organları gelişmeyi “İBB aracında yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi” şeklinde servis etti.

Ancak İBB konuyla ilgili açıklama yaptı ve aracın, belediyenin AKP yönetiminde olduğu dönemde ihaleyi kazanan Albayrak ailesinin damadı Adem Altunsoy'un Platform Turizm Taşımacılık Şirketi'ne ait olduğu ortaya çıktı.

cenaze-nakil-aracinda-144-kilo-esrar-bulundu-yeni-safak-baltayi-tasa-vurdu-1073551-1.

İBB’DEN AÇIKLAMA

İBB’nin konuyla ilgili açıklamasında, araçta gözaltına alınan kişilerin de Mart 2017’de işe girdiği ve Platform Turizm Taşımacılık Şirketinin çalışanı oldukları vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

“İBB, cenazelerini memleketlerine götürmek isteyen İstanbullulara ücretsiz taşıma hizmeti sunuyor. Şehirlerarası taşıma için 2018 yılında ihale yapılmıştır. İhaleyi Platform Turizm Taşımacılık Şirketi kazanmıştır.

Basına yansıyan haberlerde belirtilen 34 DMM 776 plakalı araç, Platform Turizm Taşımacılık Şirketine aittir. Aracı kullanan B.S VE E.E adlı şoförler de aynı şirketin çalışanıdır. Her iki çalışan da Mart 2017’de işe girmişlerdir.”

PAYLAŞIM SİLİNDİ, HABER METNİ DEĞİŞTİ

Gerçeğin ortaya çıkmasının ardından Albayrak ailesinin medya kuruluşu Yeni Şafak, Twitter’dan “Adana’da, İBB’ye ait şehirler arası cenaze nakil aracında, yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi” ifadeleriyle yaptığı paylaşımı sildi. Gazete bir süre sonra paylaşımı bu kez aracın kime ait olduğu bilgisine yer vermeden bir kez daha paylaştı.

cenaze-nakil-aracinda-144-kilo-esrar-bulundu-yeni-safak-baltayi-tasa-vurdu-1073552-1.

Yeni Şafak, haberin içeriğini de aynı şekilde değiştirdi. Aracın İBB’ye ait olduğu bilgisi haberden çıkarıldı ve haberin yenilenen halinde aracın kime ait olduğundan söz edilmedi. Haberin başlığında da “Adana’daki operasyonda cenaze nakil aracından kilolarca uyuşturucu çıktı” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan bu haber, Yeni Şafak’ın internet sitesinin ana sayfasında kullanılmadı.

halktv.com.tr’nin ulaştığı Adem Altunsoy ise basında yer alan haberlerin yalan olduğunu öne sürerek konuyla ilgili hukuki süreci başlatacaklarını söyledi.

İMAMOĞLU: TEFTİŞ KURULUMUZ SORUŞTURMA BAŞLATTI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuyla ilgili Twitter'dan açıklama yaptı.

Yeni bir algı operasyonu ve 'itibar katli kampanyası' ile karşı karşıya olduklarını belirten İmamoğlu, taşeron şirketin uhdesinde çalışan iki şoförün karıştığı iddia edilen suçla ilgili İBB Teftiş Kurulu tarafından soruşturma başlatıldığını aktardı.