Almanya'da beyin kanaması geçirerek yaşamını yitiren ve cenazesi bir Alman vatandaşıyla karıştırılarak yakılan Abdülkadir Sargın'ın ailesi, hukuki süreç başlatmaya hazırlanıyor. Sargın'ın yeğeni "Ben amcamın külü olduğundan bile emin değilim. Bize vermek istedikleri külün amcama ait olduğunu nasıl anlayacağız?" ifadelerini kullandı.

Cenazesi yanlışlıkla yakılan Abdülkadir Sargın'ın ailesi hukuki süreç başlatacak

Almanya Hannover'da 14 Aralık'ta beyin kanaması geçirerek yaşamını yitiren ve cenazesi bir Alman vatandaşıyla karıştırılarak yakılan 71 yaşındaki Abdülkadir Sargın'ın ailesi, konuyla ilgili hukuki süreç başlatacaklarını bildirdi.

NTV'ye konuşan Sargın'ın yeğeni cenazenin karıştırılma sürecini "Bize perşembe günü naaş teslimi yapılıyor daha doğrusu bize değil morga yapılıyor. Hannover'da devlete ait büyük bir hastane, en güvenilir hastanede karışıklık oluyor. Morga belirli bir numara takılıyor isim yok, fotoğraf yok bu numaralar karışıyor ve bir Alman ile benim amcamın numaraları değişiyor. Pazartesi günü naaş alınıyor, çarşamba günü randevu alınıyor defin işlemeleri için. Defin edici firma cenazeyi alıyor, ertesi gün yıkama işlemleri başlıyor. Kuzenim Kerem bir bakıyor 'Bu benim babam değil.' diyor" ifadeleriyle anlattı.

"YAKMA SÜRESİ DE BEKLENMEMİŞ"

Sargın'ın yeğeni "Benim kuzenlerim arabaya alıyorlar Almanın bedenini ve naaşıyla birlikte Hannover'e gidiyorlar. Morgda gösterdikleri bizim naaşımız değil. Genç bir stajyer kız bu yanlışlığı ben yaptım kusura bakmayın diyor. Bundan sonra ise hastaneden hiçbir şekilde bir cevap gelmiyor, herhangi birisi bizimle temasa geçmiyor. Alman hükümeti bir insanı yakmak istiyorsa 3 hafta süresi olur ama bu süre de beklenmemiş. Ben amcamın külü olduğundan bile emin değilim. Bize vermek istedikleri külün amcama ait olduğunu nasıl anlayacağız?" diye konuştu.

Hannover Başkonsolosluğu'nun kendilerine bir avukat tahsis edeceğini belirten aile, hukuki süreç başlatacaklarını açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Almanya'da yaşayan Abdülkadir Sargın, beyin kanaması geçirerek yaşamını yitirmişti. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada otopsi yapılan naaşın cenaze şirketine teslim edildiği belirtilmiş, 20 Aralık'ta cenaze hazırlıkları sırasında Sargın'ın cenazesinin bir Alman vatandaşınınkiyle karıştığı ortaya çıkmıştı.

Ailenin temas kurduğu Adli Tıp Servisi, Sargın'ın cenazesinin yakıldığı bilgisini vermiş, bakanlıktan yapılan açıklamada "Konu tüm yönleriyle Bakanlığımızın yakın takibi altında kalmaya devam edecektir" denilmişti.