Almanya'da beyin kanaması geçirerek yaşamını yitiren ve cenazesi bir Alman vatandaşıyla karıştırılarak yakılan Abdülkadir Sargın'ın geriye kalan tek dişine DNA testi yapılacak. Sargın'ın yeğeni "Eğer cenaze amcama ait çıkarsa, küllerini toprağa vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Cenazesi yanlışlıkla yakılan Abdülkadir Sargın'ın tek dişine DNA testi yapılacak

Almanya Hannover'da 14 Aralık'ta beyin kanaması geçirerek yaşamını yitiren ve cenazesi bir Alman vatandaşıyla karıştırılarak yakılan 71 yaşındaki Abdülkadir Sargın'ın geriye kalan tek dişine DNA testi yapılmasına karar verildi.

"Bize vermek istedikleri külün amcama ait olduğunu nasıl anlayacağız" diyen Sargın'ın yeğeni Barış Sargın, "Eger cenaze amcama ait çıkarsa, küllerini toprağa vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Sabah'ın haberine göre Barış Sargın, hukuki süreç başlatacaklarını belirterek,"Yakılma sırasında çenesinde kalan dişten DNA örneği alınarak test yapılacak. Böylece cenazenin amcama ait olup olmadığı kesinleşecek. Eğer o ise, amcamın küllerini 28 Aralık'ta Hannover Müslüman Mezarlığı'nda toprağa vereceğiz. Şu an Almanya'da Noel tatili var. Babam Doğan Sargın da cenazeye katılacak. Cenazeye katılmak için vize başvurusu yaptık. Acımızın yanında bir de bununla uğraşıyoruz. Dışişleri Bakanlığımızın, vize için Almanya nezdinde gerekli girişimlerde bulunmasını istiyoruz" dedi.