Artvin'in Murgul ilçesinde Cengiz Holding'in siyanür havuzu kurmak istediği alanda çıkan yangına iki gündür müdahale edilmiyor.

Cengiz Holding'in siyanür havuzu kurmak istediği alanda yangın: Müdahale edilmiyor

HABER MERKEZİ

Artvin'in Murgul İlçesi’nin Damar mahallesinde dün saat 08.30 civarında çıkan yangın hala devam ediyor. Ormanlık alanda çıkan yangına orman yolu olmadığı gerekçesiyle yetkililer tarafından müdahale edilmedi. Rüzgârın da etkisiyle şiddeti artıran alevlerin dumanları ilçe merkezine kadar ulaştı. Bölge halkının tedirginliği artarken yetkililer hâlâ açıklama yapmadı.

cengiz-holding-in-siyanur-havuzu-kurmak-istedigi-alanda-yangin-mudahale-edilmiyor-793038-1.

Yangın çıkan alanın Cengiz Holding’in siyanür havuzu kurmak istediği bölge olduğunu hatırlatan Murgul’da Siyanüre Hayır Platformu’ndan Alper Şeyhoğlu, “Bölgede Cengiz Holding Bakır faaliyetini yürütüyor. Daha önce Cengiz Holding o bölgede siyanür havuzu kurmak istemişti. Uzmanlar yangının neden çıktığıyla ilgili açıklama yapmadı. Ancak bu yangına müdahale edilmemesi ve yangının tam o bölgede çıkmış olması akıllara bu yangının kasten çıktığı düşüncesini getiriyor” ifadelerini kullandı.

‘MÜDAHALE İÇİN 10 HEKTAR YANMALI’

Bölge yanarken müdahale edilmemesine tepki gösteren Şeyhoğlu, “Bölgede yangın çıkınca yetkilileri aradık. Yetkililer, bölge sık ağaçlık olduğu için araç giremez, söndürme helikopteri lazım dediler. Ancak söndürme helikopterinin Ankara’dan ilçemize gelmesi için 10 hektarlık alanın yanması gerekiyormuş” şeklinde konuştu.