İkizdere’de Cengiz’in katliamını önlemek isteyen yurttaş, ağaca çıkarak iş makinalarını durdurdu. Cengiz’in çalışma alanı dışına çıkarak talanda sınır tanımadığını vurgulayan yurttaş, “Yine sözlerinde durmadılar” dedi.

Cengiz sınır tanımıyor

HABER MERKEZİ

Rize İkizdere’de yapılmak istenen taşocağına karşı köylülerin direnişi devam ediyor. Cengiz İnşaat tarafından doğa katliamı gerçekleşen İkizdere’de yurttaşlar bugün ağaçlara çıkarak iş makinalarını durdurdu. Cengiz’in çalışma sahası dışına çıkarak talanda sınır tanımadığını belirten yurttaşlar, alanda katliama karşı nöbette.

YİNE SÖZLERİNDE DURMADILAR

Cengiz’in kesmek istediği ağacın üstüne çıkan yurttaşlardan biri iş makinalarını durdurabilmek için bu tehlikeyi göze aldığını belirtti. Yurttaş, “Yine sözlerinde durmadılar. Bu bölgeye dokunmayacağız demişlerdi” diyerek Cengiz tarafından yapılan talana tepki gösterdi.

BÖLGE HALKI ABLUKADA

Taş ocağına karşı direnişini sürdüren İkizdere köylülerinin buluşma çağrısı yapmasının ardından dün Rize Valiliği 15 gün süreyle İkizdere'de eylem ve etkinlikleri yasakladığını açıklamıştı. Bu yasak açıklamasının ardından bugün ise "tam kapanma" tedbirlerinin kaldırılmasıyla birlikte vadinin dört bir yanına jandarma konumlandırıldı. Bölgeye giden tüm yollar kapatıldı, kontroller en üst seviyeye çıkarıldı.