Spor Toto Süper Lig’in 21’inci haftasında Beşiktaş, sahasında Alanyaspor’u 3-0 mağlup etti. Siyah-beyazlı ekibe galibiyeti getiren golleri 20’nci dakikada penaltıdan ve 50’nci dakikada Cenk Tosun ile 59’uncu dakikada Dele Alli kaydetti.

Cenk'in gecesinde Beşiktaş Dolmabahçe'de rahat kazandı: 3-0
Fotoğraf: AA

Süper Lig'in 21. hafta mücadelesinde Beşiktaş sahasında Alanyaspor'u konuk etti. Vodafone Park'ta oynanan karşılaşmayı siyah-beyazlılar 3-0 kazandı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 20. (P) ve 50. dakikalarda Cenk Tosun ile 59. dakikada Dele Alli kaydetti.


Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 38'e yükseltirken Alanyaspor, 25 puanda kaldı. Gelecek hafta Beşiktaş deplasmanda Fatih Karagümrük'le karşılaşacak. Alanyaspor da sahasında Sivasspor'u konuk edecek.

ŞENOL GÜNEŞ’TEN 3 ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, geçtiğimiz hafta deplasmanda 2-1 kazanılan Kayserispor maçının 11’inde 3 zorunlu değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam; kart cezalıları Rosier, Saiss ve Redmond’ın yerine Welinton, Dele Alli ve Aboubakar’ı ilk 11’de görevlendirdi. Rosier’in yerine geçtiğimiz hafta orta sahada görev yapan Tayfur Bingöl sağ bekte görev yaptı.

Kaleyi Mert Günok’a emanet eden Güneş, savunma dörtlüsünü; Tayfur Bingöl, Welinton, Tayyip Talha Sanuç ve Masuaku’dan oluşturdu. Orta sahada Salih Uçan, Gedson ve Dele Alli’yi sahaya süren tecrübeli teknik adam, hücum hattının sağında Muleka, solunda ise Cenk Tosun’u görevlendirdi. Güneş’in gol yollarındaki tercihi ise Vincent Aboubakar oldu.

ROSIER’İN YERİNE TAYFUR, REDMOND’IN YERİNE DELE ALLI

Beşiktaş’ta geçtiğimiz hafta kırmızı kart gören Rosier’in yerine sağ bekte Tayfur Bingöl görev aldı. Sarı kart cezası nedeniyle görev yapamayan Redmond’ın yerine ise Dele Alli 11’de görevlendirildi.

ABOUBAKAR 677 GÜN SONRA VODAFONE PARK’TA

Siyah-beyazlı ekibin yeni transferi Vincent Aboubakar, 677 gün sonra siyah-beyazlı taraftarlar önünde bir maçta görev yaptı.

Beşiktaş ile son iç saha maçını 21 Mart 2021 tarihinde Fenerbahçe karşısında oynayan tecrübeli golcü, daha sonra sakatlığı nedeniyle 4 maç görev yapamamıştı. Daha sonra Sivasspor deplasmanında 45 oyunda kalan Aboubakar, sakatlığının nüksetmesiyle sezonun geri kalanında forma giyememişti. Alanyaspor mücadelesine ilk 11’de başlayan Kamerunlu golcü, 677 gün sonra iç sahada siyah-beyazlı taraftarlarla buluştu.

SALİH UÇAN DEVAM EDEMEDİ

Siyah-beyazlı ekipte orta saha oyuncusu Salih Uçan, yaşadığı sakatlık sonrasında oyuna devam edemedi. Karşılaşmanın 63’üncü dakikasında orta alanda yaşanan pozisyon sonrasında sakatlanan tecrübeli oyuncu, kenara geldi. Salih’in yerine oyuna Necip Uysal dahil oldu.

(DHA)