Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un turizm şirketi ETS Grup’un Bodrum Kissebükü Adalıyalı Koyu’ndaki 124 bin metrekarelik alana yapmak istediği otele ilişkin ÇED toplantısı dün gerçekleşti. Bodrum Denizciler Derneği öncülüğünde bir araya gelen Bodrumlular, koyun yapılaşmasına yönelik itirazlarını dile getirmek için ÇED toplantısına katıldı. Bodrum Mazı Mahallesi’ndeki bir köy kahvesine sıkıştırılan toplantıda Bakan Ersoy’a […]

Cennet koy, Bakan’dan korunmaya çalışılıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un turizm şirketi ETS Grup’un Bodrum Kissebükü Adalıyalı Koyu’ndaki 124 bin metrekarelik alana yapmak istediği otele ilişkin ÇED toplantısı dün gerçekleşti. Bodrum Denizciler Derneği öncülüğünde bir araya gelen Bodrumlular, koyun yapılaşmasına yönelik itirazlarını dile getirmek için ÇED toplantısına katıldı.

Bodrum Mazı Mahallesi’ndeki bir köy kahvesine sıkıştırılan toplantıda Bakan Ersoy’a ait şirketin temsilcilerinin yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, demokratik kitle örgütü temsilcileri de yer aldı. Toplantıda, ETS Grup adına söz alan şirket yetkilisi Bekir Erdoğan, proje ile 500 kişiye istihdam sağlanacağını savundu.

Bölgede deniz görebilecekleri tek alanın Adalıyalı Koyu olduğunu belirten yurttaşlar, şirket yetkilisinin sözlerine karşı, “Bizim milyon dolarlarımız yok. Sadece nefes almak istiyoruz. Koylarımızı da elimizden almak istiyorsunuz” yanıtını verdi. Koyun 1. Derece Arkeolojik SİT özelliğine sahip olduğuna vurgu yapan Avukat Betül Çimen de bölgenin şirkete tahsisinin iptali için gerekli başvuruların yapıldığını anlattı. Tahsisin hukuksuz olduğunu kaydeden Çimen, bölgenin imara açılmasında ısrarcı olunursa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na da dava açabileceklerini söyledi.

‘BAKANLIK SÜRECİ HIZLANDIRIYOR’

Öte yandan koyun şirkete tahsisine yönelik açılan davalar sürerken, projede ısrarcı olan şirketin süreci hızlandırmak için Adalıyalı’da yapılması zorunlu olan arkeolojik kazıları başlattığı ileri sürüldü.

İddiaları TBMM gündemine taşıyan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “Doğal ve tarihi açıdan da bu koyun bütünündeki herhangi bir yapılaşma, tüm bölgeye büyük zarar verecektir” dedi. CHP’li Alban, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a “Adalıyalı mevkiinde ve çevresinde arkeolojik kazı yapılması talimatı verilmiş midir?” diye sordu.