CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, BirGün’ün ortaya çıkardığı Cengiz Holding’in Cennet Koyu’nda 4 adet mendirek yapısı ile 2 adet plaj yapma projesini Meclis’e taşıdı. Girgin, “Halk bu projenin hiçbir yerinde yok. Ne belediyeye soruluyor, ne de vatandaşa. Bu proje iptal edilmedir” dedi.

Cennet Koyu Meclis’e taşındı

BİRGÜN EGE

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, BirGün’ün ortaya çıkardığı Cengiz Holding’in Cennet Koyu için hayata geçirmeye çalıştığı ‘rant projesini’ Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sordu.

Girgin, iktidarın kendisine yakın olan şirketleri beslediğini fakat yurttaşlar için hiçbir şey yapmadığını belirterek, “85 milyonluk ülke beşli çeteyi doyuramadı. Söz konusu proje alanı, ‘kültür varlıkları’, ‘tabiat varlıkları’, ‘3’üncü Derece Arkeolojik Sit Alanı’ ve ‘koruma alanı’ içerisindedir. Proje çevresinde 71 bitki türü, 11 sistematik gruba ait toplam 82 tür ve 302 bireyle, endemik 17 sürüngen türü bulunuyor. Akdeniz Foku, Çizgili Yunuslar ve deniz kaplumbağalarının yaşadığı bölgeye bungalov ve zenginlere yönelik turistik tesisler yapılacak. Her şey ortada: Nerede bir orman, SİT alanı, kıyı, ova, mera var ise orada yandaş işadamlarının projelerini görüyoruz. Bu kadar fakir fukara var, pazar artıklarından beslenen aileler var, çöp konteynerlerinden beslenen aileler var. Bunlar için iktidar kılını kıpırdatmıyor. Ancak millete küfredenlere aktarılan rantın haddi hesabı yok. Beşli çete ballı ihalelerle besleniyor, peşkeş çekilen koylarla büyüyor, silinen vergilerle kayırılıyor” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Cengiz Holding’in bünyesinde bulunan Bodrumbir Turizm Yatırım A.Ş., Muğla’nın Bodrum ilçesinde yer alan Cennet Koyu’nda “Sahil Düzenleme, Koruma Yapıları ve Dolgu Alanı” projesi hazırlayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ÇED başvurusunda bulunmuştu. Proje kapsamında dört mendirek ile iki plaj kurmayı planlıyor. Ancak proje alanı; ‘kültür varlıkları’, ‘tabiat varlıkları’, ‘3’üncü Derece Arkeolojik Sit Alanı’ ve ‘koruma alanı’ içerisinde kalması tepki çekmişti.