Mersin'in Silifke ilçesinde bulunan ve Cennet olarak adlandırılan ünlü obruğa asansör inşa edildi. Asansör çevrecilerin tepkisini çekerken belediye başkanı yaşlılar ve kronik hastalığı olanları düşünerek yapıyı inşa ettiklerini söyledi

Cennet Obruğu'na asansör inşa ettiler

Mersin'in en ilginç yapılarından "Cennet-Cehennem obrukları"nda yürütülen yapılaşma faaliyetleri kapsamında asansör ve seyir terası projeleri tamamlandı.

Çevreciler asansöre tepki gösterirken, bazıları da yaşlılar ve kronik rahatsızlığı olanlar için asansörü olumlu karşıladı.

Yeşil tabiatı ve dibinden akan doğal suyu ile "Cennet" olarak adlandırılan 70 metre derinliğindeki obruğa yapılan asansör Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın "2020 Yılı Turizmde Destinasyon Yönetimi Fizibilite Destek Programı" kapsamında, Mersin Valiliği koordinasyonunda, Çukurova Kalkınma Ajansı ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün desteğiyle yapıldı.

cennet-obrugu-na-asansor-insa-ettiler-742229-1.

Elips biçimindeki 250 metrelik çapıyla dikkati çeken obruğun, 452 basamaklı yürüyüş yoluna dokunulmadı.

CNN Türk'te çevre programı yapan Güven İslamoğlu da asansörü eleştirenler arasında.

BELEDİYE BAŞKANINDAN ELEŞTİRİLERE YANIT

Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altunok, asansörün Cennet Obruğu'ndaki doğal yapıyı bozduğu yönündeki eleştirilere şöyle yanıt verdi:

"Bazı insanlarımız asansör konusunu farklı noktalara çekebilir ancak gerçekten ihtiyaç olan bir çalışmaydı. Uluslararası festivallerimiz kapsamında yurt dışından gelen misafirlerimiz oluyor. Çoğu zaman obrukların aşağısına inip, çıkmakta zorlanıyorlar. Yaşlılar inmek istiyor ancak bazen rahatsızlanıyorlar. Sağlık ekipleri müdahalede zorlanabiliyor. Hem can güvenliği hem de ziyaretler için çok güzel oldu. Artık herkesin bu doğal güzelliği görüp yaşayacağına, gittikleri ülkelerde burayı anlatacağına ve yeni kişilerin geleceğine inanıyoruz."