Hz. Muhammed'in kızını konu alan "Cennetteki Kadınların Efendisi" filmi, Pakistan'da yasaklanmasının ardından Mısır'da da tartışmalara sebep oldu.

‘Cennetteki Kadınların Efendisi’ Mısır'da da tartışmalara sebep oldu

Dış Haberler Servisi

Hz. Muhammed'in kızı Fatma ez Zehra'nın hayatını konu alan "Cennetteki Kadınların Efendisi" (The Lady of Heaven) adlı İngiliz filmi, Pakistan'da yasaklanması ve fragmanının sosyal medyadan kaldırılmasının ardından, Mısır'da da tartışmalara sebep oldu.

Al-Monitor'un haberine göre, Pakistan'ı takiben Mısır'da da bazı sosyal medya hesapları, El-Ezher Üniversitesinden kimi akademisyenler ve Selefi akımlar, filmin yasaklanması çağrısında bulundu.

DÜNYA ÇAPINDA GÖSTERİMİNİN SONLANDIRILMASI İSTENİYOR

Basına yansıyan protestolarda; Hz. Muhammed'in kızı ve son halife Ali bin Ebu Talip'in eşi olan Fatma ez Zehra'nın filmde resmedilişi ve olayların anlatıcısı olarak Hz. Muhammed'in sesine yer verilmesi nedeniyle filmin yasaklanması için fetva yayınlanması istendi ve İngiltere'ye filmin dünya çapında gösteriminin sonlandırılması istemli resmi bir talep gönderildi.

Şeyh Yasser El-Habib tarafından yazılıp Elli King tarafından yönetilen filmin 30 Aralık'ta gösterime girmesi bekleniyordu. Ancak gösterim 2021'e ertelendi.

Filmin fragmanında, Ali'den önce gelen halifelerin Fatma ez Zehra'nın eziyet ve fiziksel saldırıya maruz kalarak bebeğini düşürmesine ve ölümüne sebep olduğunun resmedildiği belirtiliyor.