Öğrencisi tarafından öldürülen Araştırma Görevlisi Ceren Damar'ın 2. duruşması başladı. Savcı, sanık Hikmet hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Mahkeme davayı 24 Ocak 2020'ye erteledi

Ceren Damar davası 24 Ocak tarihine ertelendi

BURCU CANSU

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’i okuldaki odasında öldüren Hasan İsmail Hikmet, Ankara 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci kez hâkim karşısına çıktı.

Duruşma salonu Çankaya Üniversitesi'nden gelen akademisyenler, öğrenciler ve kadın örgütleri tarafından tıklım tıklım dolduruldu.

AĞIR TAHRİK DEVAM EDEBİLİR

Duruşma başlamadan önce salona seslenen Ceren Damar Şenel' in eşi Levent Şenel, "İlk duruşmada yapılan ağır tahrikler devam edebilir. Duruşmanın gizli olması için bir takım kişiler burada olabilir. Katile, katilin ailesine, katilin avukatına hiçbir şekilde hakaret etmeyin. Hakeret etmek isteyenlere de izin vermeyin. Bu duruşma ne kadar şeffaf olursa adalet de erken tecelli edecek" dedi.

KIZIMA SÖZ VERDİM

Duruşma öncesi Adliye önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Ceren Damar Şenel'in babası Mustafa Damar, "İlk duruşmada kızıma iftira atıldı. Dava mecrasından saptırılmaya çalışıldı. Sosyal medya üzerinden saldırılmaya ve psikolojik baskı uygulanmaya çalışıldı, bunlarla mücadele etmek zorunda kaldık. Ne yaparsa yapsınlar gerçekler gölgede kalmaz. Kızıma söz verdim adaletin tecrellisi için gerekeni yapacağım" dedi.

SANIK AVUKATI GELMEDİ

Sanık Hikmet'in avukatı Vahit Bıçak "sağlık durumu" mazereti bildirerek duruşmaya katılmadı.

Mağdur avukatlarının olay gününe ilişkin suçladığı sanık Hikmet’in annesi Hatice Elçi Hikmet de mazeret belirterek duruşmaya katılmadı.

DAVAYI UZATMAYA ÇALIŞIYOR

Damar ailesinin avukatı Çetin Arslan, “Sanık avukatının mazeretinin davayı uzatmaya yönelik olduğu için reddedilmesi gerektiğini düşünüyorum. Neyin ne olduğu belli değilmiş gibi menfur olayda Ceren’i savunan kim varsa onlar hakkında suç duyurusunda bulunmuşlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın taziyeleri hakkında ise hiçbir şey söylememektedir. Bu da ilginç bir noktadır” dedi.

ACIMIZLA DALGA GEÇİYORLAR

Ceren Damar Şenel'in babası Mustafa Damar, “Katledilen kızıma bir sürü iftira atıldı. Savunma hakkına gizlenerek bunlar yapıldı. Bizim yaşadığımız acı yetmiyormuş gibi bunlarla uğraşıyoruz. Acımızla dalga geçiyorlar gibi. Şu ana kadar karşılaştığımız durum mahkeme ve hukukla dalga geçmedir. Sizden beklentim bir an önce bu katilin hakettiği ceza verilmesidir” dedi.

AVUKATIM YOK

Sanık Hasan ismail Hikmet, "Avukatım olmadığı için savunma yapmak istemiyorum" dedi.

Damar ailesinin avukatları sanık Hikmet' in annesi Hatice Elçi Hikmetin delilleri kararttigina işaret ederek huzurda dinlenilmesini talep etti.

SANIĞIN ANNESİ DİNLENMEYECEK

Mahkeme heyeti, "Sanık avukatının soruşturmanın genişletilmesi yönündeki tüm taleplerinin reddine, tanık Hatice Elçi Çelik' in dinlenmesi talebinin de oy birliği ile vazgeçilmesine" karar verdi.

MÜTALAA: "SANIK SAVUNMASI GERÇEK DIŞI"

Savcı mütalaasını açıkladı . Savcı mütalaasında, "Sanığın gönül ilişkisine zorlanma iddiası gerçek dışı, kendisini suçtan kurtarmaya yöneliktir" diyerek ağırlaştırılmış müebbet talep etti.

TANIKLAR DİNLENDİ

Duruşmaya tanıkların dinlenmesi ile devam edildi.

Tanık Eren Şahin ifadesinde şunları söyledi:

"Sanıkla okula başladığımda tanıştım. Kayıt sürelerimiz örtüşüyor. Aralarında bir ilişki sezmedim. Sanıkla Ceren hoca arasında iddia edildiği gibi bir ilişki olsa Ceren hocanın odasına her defasında benimle gitmeyi tercih etmezdi. Sanık, 'Ceren hoca sana da gıcık gidiyor mu?' diye sordu. 'Sana özel bir şey yok mesafeli davranıyor' dedim. Odasına her gittigimizde ismimizi sorardı."

Tanık Asena Gökmen de şunları ifade etti:

"Olayın olduğu gün sınav çıkışı otoparktaydım. İki ses duydum. Sanığın Ceren hocayı dövdüğünü düşündük. Sanığa dur diye bağırıldığında yüzünü net olarak gördüm. Sonra Ceren hocanın odasına gittik. Arkadaşım polisi aradı."

Savcı mütalaası ile ilgili söz alan Ceren Damar Şenel'in ailesi şunları söyledi:

HAYATIMIZ KATLEDİLDİ

Ceren Damar Şenel'in babası Mustafa Damar:

"Anne, baba, kardeş, eş hayatımız katledildi. Bundan sonra normal yaşayacağımızı mı sanıyorsunuz?

Ne ceza verilecek, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası. 30 yıl yatıp çıkacak. Kızım 27 yaşındaydı ne olacak, bir yıla bir yıl yatıp çıkacak mı? Sistem böyle olduğu sürece daha çok insan katledilir..."

BEN SOĞUK TAŞA SARILIYORUM

Ceren Damar Şenel'in annesi Feyzan Damar, ağlayarak şunları söyledi:

"Kız evladınız var mı? Varsa düşünün. Hem öğretmenin hem devlet memurunun hem de bir kadının canına kıyıldı. Ben onu kendi ayakları üzerinde dursun diye yetiştirdim. Katilin annesi sarılacak oğluna. Benim çocuğum güneşi göremeyecek. Soğuk taşına sarılıyorum. Hala kabul edemiyorum. Mümkün değil bir mucize olsa da kızım geri gelse..."

Ceren Damar Şenel'in eşi Levent Şenel:

"İlk günden bu yana ters bir şey olmaması için eşimin masası başındaki mavi gömlekli fotoğrafına helal getirmemek için 10 aydır ızdırap çekmiyoruz. Bir de iftiralarla boğuşuyoruz.

Hadi ben 29 yaşındayım, kayınpederim ve kayınvalidem sağlık sorunları ile geliyor. Ne olmuş Vahit beye, Next Level'deki kirasını tahmin edemeyeceğimiz 9 kattaki yerden mi düşmüş?

Bizler buraya acımızla geliyoruz, iftiralara maruz kalıyoruz. Ilk günden bu yana kamuya kapalı yapılması için ailemiz üzerinden oyunlar oynanıyor. 'Karınla birlikte oldum' deyin sokakta birine ne olur, burda kavga çıkartıp duruşmayı kapalı yapmak istediler.

Vahit Bıçak, Hasan ismail Hikmet ve ailesinin iftiraları Türk toplumunun ahlak radarına yaklaşmıştır."

DAVA ERTELENDİ

Mahkeme, davayı 24 Ocak 2020'ye ertelendi.