Ankara Barosu, Ceren Damar’ın katilinin avukatı Vahit Bıçak hakkında duruşmalarda kullandığı ifadeler nedeniyle 16 Nisan’da disiplin yargılaması yapacak. Pınar Gültekin davasına bakan savcı ise istifa etti.

Ceren Damar’ın katilinin  avukatı yargılanacak

HABER MERKEZİ

Ankara Barosu, Ceren Damar Şenel’i öldürdüğü için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Hasan İsmail Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak hakkında meslek kurullarına aykırı davrandığı gerekçesiyle duruşmalı disiplin yargılaması kararı aldı.

Çankaya Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi Ceren Damar’ı 2019’da katleden Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak hakkında yargılama sırasındaki ifadeleri ve sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Ankara Barosu, Damar Ailesi’nin şikâyeti üzerine yürüttüğü soruşturmayı da tamamladı. Baro Disiplin Kurulu, Bıçak’ın, iddia ve savunma sınırlarını aşarak meslek kurullarına uygun davranmadığı, Avukatlık Kanunu’nun ilgili maddelerini ihlal ettiği gerekçesiyle disiplin kovuşturması kararı aldı. Kovuşturmanın da 16 Nisan’da Baro Disiplin Kurulu Salonu’nda duruşmalı yapılmasına karar verildi.

Ceren Damar’ın babası Mustafa Damar, Avukat Bıçak’ın, kızı ve ailesine yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle nihayet sanık sandalyesine oturacağını belirtti.

Ankara Barosu daha önce de Bıçak hakkında re’sen başlattığı soruşturmada 708 lira para cezası vermişti.

GÜLTEKİN DAVASI SAVCISI İSTİFA ETTİ

Öte yandan Muğla’da Pınar Gültekin’i öldüren Cemal Metin Avcı’nın ifadelerinde ismi geçen Muğla Cumhuriyet Savcısı D.Y’nin görevinden istifa ettiği, Ankara’da avukatlık mesleğine başladığı belirtildi.

Cemal Metin Avcı, tutuklanıp cezaevine gönderildikten bir süre sonra savcılığa başvurarak “Ek ifade vermek istiyorum” dedi. El yazısı ile hazırladığı 6 sayfalık ifadesinde de katlettiği Pınar Gültekin’i suçlayan Avcı, ifadesinin bir bölümünde de Muğla Adliyesi’nde görevli savcı D.Y.’den bahsetti ve Gültekin ile ilişkisi olduğunu öne sürdü. Avcı’nın ifadelerinin ardından soruşturma başlatan HSK, bir başmüfettiş görevlendirildi. Savcı D.Y. ise HSK’ye istifa dilekçesini gönderdi. HSK’nin başlattığı soruşturma devam ediyor.

Gültekin Ailesi’nin avukatı Rezzan Epözdemir de yaptığı açıklamada, Avcı’nın soruşturmanın başından bugüne, ‘haksız tahrik’ indirimi alabilmek için iddialarda bulunduğunu belirtti. Avcı’nın iddialarının gerçekdışı çıktığını vurgulayan Epözdemir, “Bu vahşeti, hiçbir şey meşrulaştıramaz” diye konuştu.