Eğitim-Sen Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öldürülen Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel davasının takipçisi olacaklarını kaydetti

"Ceren Damar Şenel davasının takipçisi olacağız"

BİRGÜN İZMİR

Eğitim-Sen İzmir 3 Nolu Şube Kadın Sekreteri Zehra Hekimoğlu, 2 Ocak 2019 tarihinde Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öldürülen Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel davasının takipçisi olacaklarını kaydetti. Bugün sendika binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Hekimoğlu, Ceren Damar Şenel’in, görev yaptığı fakültede son sınıfta öğrenim gören Hasan İsmail H.’nin bıçaklı ve silahlı saldırısıyla katledildiğini söyledi.

27 Eylül 2019 Cuma günü Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat: 09.30’da görülmeye başlanacak davaya katılma çağrısı da yapan Hekimoğlu, şunları söyledi:

“Kadın cinayetlerine, eril şiddetin türlü veçhelerine her geçen gün daha fazla tanık olduğumuz bir dönemde, bu şiddetin gerekçesi de “kopya çekerken yakalanmak” oldu. Araştırma görevlisi bir kadın, “kopya çeken bir ‘erkek’ öğrenci” hakkında görevinin gereklerini yerine getirdiği için katledildi. Çünkü Ceren Damar kadındı, tehdidin ya da şiddetin hedefi haline gelebilmesi bu topraklarda “olağan”dı. Çünkü bu topraklar, güçlünün hukukunun korunduğu, zorbalığın her gün daha fazla cesaretlendiği karanlık bir döneme tanıklık yapıyordu!

Üstelik Ceren Damar Şenel, akademideki güvencesiz istihdamın tam merkezindeydi. Sadece mesleğinin gereklerini yerine getirdiği için işten atılan meslektaşları vardı onun. Akademik özgürlükleri değil “müşteri her daim haklıdır” düşüncesini kendisine ilke edinmiş, akademisyen-öğrenci ilişkisini işçi-müşteri ilişkisine indirgemiş bir yükseköğretim sistemi içerisindeydi.”