TBMM çatısı altında Harf Devrimi’ni hedef alarak, “Bu ülkede inkilaplaştırma (köpekleştirme) yapıldı” diyen Cerrahi tarikatı lideri Ömer Tuğrul İnançer öldü.

Cerrahi tarikatının lideri Ömer Tuğrul İnançer öldü

“Kadının ekonomik özgürlüğü aldatmaca, çalışan kadın yuvasını dağıtıyor”, “Hamile kadınların sokakta gezmesi doğru değil” ve TBMM çatısı altında, “Bu ülkede inkilaplaştırma (köpekleştirme) yapıldı” ifadeleriyle gündeme gelen Cerrahi tarikatının lideri Ömer Tuğrul İnançer öldü.

Karagümrük'teki Pir Nurettin Cerrahi tekkesinin son lideri olarak bilinen Ömer Tuğrul İnançer'in yarın İstanbul'da toprağa verileceği belirtildi.

Ömer Tuğrul İnançer, “Hamile kadınların sokakta gezmesi doğru değil” ve “Çalışan kadın ben kocama muhtaç değilim deyip yuvasını dağıtıyor. Kocasına muhtaç değil ama elin adamının patronunun hizmetinde olmayı haysiyetine uygun buluyor” sözleriyle tepki çekmişti.

Meclis çatısı altında “Bu ülkede inkilaplaştırma (köpekleştirme) yapıldı” sözleri ise hem siyasilerin hem de toplumun eleştirilerine neden olmuştu.

İnançer’in ölümünün ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere birçok isim taziye mesajı paylaştı.