Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Sait Gönen, hastanelerindeki testlerde pozitif çıkma oranının yükseldiğini, vaka sayısının iki katına çıktığını söyledi.

Cerrahpaşa Dekanı: Pozitif çıkma oranı yükseliyor, vakalar iki katına çıktı!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Sait Gönen, son günlerde yaptıkları testlerde pozitif çıkma oranının yükseldiğini söyledi.

Dekan Sait Gönen, Twitter’da yaptığı açıklamada, “Cerrahpaşa'da vaka sayılarında ve hastane başvurularında iki katına yakın artış var. Kış hepimiz için zor geçebilir. Halen en büyük silahımız maske, fiziki mesafe ve hijyene uymak! Lütfen gevşemeyelim” ifadeleriyle uyarıda bulundu.

cerrahpasa-dekani-pozitif-cikma-orani-yukseliyor-vakalar-iki-katina-cikti-795379-1.

Bu ifadeleri üzerine Habertürk’te canlı yayına katılan Gönen, daha önce yaptıkları Covid-19 testlerinde günlük olarak yüzde 8-9 civarında pozitif vakaya rastladıklarını belirtti. Gönen, son birkaç günde ise günlük yapılan testlerden pozitif vaka çıkma oranının yüzde 15’e çıktığını kaydetti.

Canlı yayındaki konuşmasında Cerrahpaşa’da şimdiye kadar 253 sağlık çalışanının virüsü kaptığını belirten Gönen, halen 51 çalışanlarının ev izolasyonunda olduğunu söyledi.

NE OLMUŞTU?

Temmuz sonu itibariyle vaka sayısında, Eylül başı itibariyle de vefat sayılarında hızlı bir yükseliş olduğu görülmüştü. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 19 Ekim vaka sayısı da uzun süre sonra 2 bini aştı. Açıklanan 75 vefat sayısı ise, 2 Mayıs'tan bu yana görülen en yüksek ölüm sayısı olarak kayıtlara geçti.