Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin, Cerrahpaşa yerleşkesindeki binalar inşa edilene kadar Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nde hizmet vermesine karar verildi. Binaları deprem açısından riskli bulunan İstanbul Tıp Fakültesi’nin ise Beylikdüzü ve Eyüp Devlet Hastaneleri’ne taşınması kararından henüz vazgeçilmedi.

Cerrahpaşa, Murat Dilmener Hastanesi’ne taşınıyor
Fotoğraf: AA

HABER MERKEZİ

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin, Taksim ve İstanbul Eğitim ve Araştırma hastanelerine taşınmasından tepkiler üzerine vazgeçildi. Fakülte, Cerrahpaşa yerleşkesindeki binaları inşa edilene kadar Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nde hizmet verecek.

Cerrahpaşa ile İstanbul Tıp Fakültesi binalarının depreme dayanıksız olması sebebiyle Sağlık Bakanlığı’nın toplam dört hastanesine taşınmasına karar verilmesi, İstanbul’da ciddi sağlık hizmeti krizine neden olmuştu. Sağlık Bakanlığı hastanelerinin personeli, taşınmanın yeni mağduriyetler yaratmaması için eylem ve çağrılar yapmıştı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen yeni gelişmeyi “Bekleyiş sona erdi” diyerek duyurdu. Gönen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cerrahpaşa yerleşkemizdeki binalarımız yapılana kadar eğitim faaliyetlerimiz, polikliniklerimiz ve bazı servislerimiz Cerrahpaşa’da, yataklı tedavi kliniklerimiz, nitelikli tıbbi işlemlerimiz ve ameliyatlarımızın büyük kısmı Murat Dilmener’de devam edecek. Bekleyiş sona erdi" ifadelerine yer verdi.

Cerrahpaşa’nın yerinde inşası için TOKİ’nin açtığı ihaleyi en düşük teklif (2 milyar 60 milyon) veren Rönesans İnşaat kazanmıştı. İlgili sözleşme 28 Mart’ta yapılacak ve hastanenin kara tarafındaki 220 bin metrekarelik alan, 600 günde inşa edilecek.

ÇAPA’YLA İLGİLİ KARAR DEĞİŞMEDİ

Yine binaları deprem açısından riskli bulunan İstanbul Tıp Fakültesi’nin Beylikdüzü ve Eyüp Devlet Hastaneleri’ne taşınması kararından henüz vazgeçilmedi. Her üç hastanenin personelinin de bu karardan rahatsız olduğu belirtiliyor.