Türkiye Basketbol Ligi'nde geçen hafta oynanması gereken 17.hafta maçları kar yağışı sebebi ile önce 15 Şubat tarihine daha sonra alınan bir kararla 3-5 Şubat haftasına ertelendi. Ben bu kadar lüzumsuz ve yanlış bir erteleme kararı şimdiye kadar ne gö

Türkiye Basketbol Ligi'nde geçen hafta oynanması gereken 17.hafta maçları kar yağışı sebebi ile önce 15 Şubat tarihine daha sonra alınan bir kararla 3-5 Şubat haftasına ertelendi. Ben bu kadar lüzumsuz ve yanlış bir erteleme kararı şimdiye kadar ne gördüm ne de duydum. Basketbolümüzü yönetmek bu kadar ucuz olmamalı. Bir kere hafta sonu maçların oynanmasına engel olacak bir kar yağışı yoktu. Aksine hava günlük güneşlikti. Üstelik ligde oynanacak 4 karşılaşma da İstanbul takımları arasında yapılacaktı. Yani takımların deplasmana gitme sorunları da yoktu. Bundan daha da komiği kar yağışının en yoğun olduğu salı ve çarşamba günleri İstanbul'da Avrupa kupası maçları oynanabilmişti. Hadi bunu da geçtik. Sen TBL maçlarını kötü hava koşulları yüzünden oynatmıyorsun ama 2. lig maçlarını oynatıyorsun. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

Öncelikle basketbolü yönetenler futbol maçlarının olmadığı bir hafta sonu basketbol maçlarını da oynatmayarak büyük bir pazarlama cinayetine imza attılar. Düşünsenize geçen hafta sonu basketbol maçları oynanmış olsaydı hem basında hem de televizyonlarda fazlasıyla yer bulacaktı. Bu da basketbolün marka olarak değer kazanmasına katkı sağlayabilecekti. Her fırsatta 'Biz basketbolü geliştirmek, yüceltmek istiyoruz' diye nutuk atanlar kendileri bilerek veya bilmeyerek basketbolumuza zarar veriyorlar.

ZARAR BUNUNLA BİTMEDİ
Bu kararın verdiği zarar bununla da bitmedi. Federasyon erteleme kararını aldıktan sonra tüm takımlar bütün programlarını baştan sona değiştirmek zorunda kaldı. Yeni düzenlemeye göre planlar yaptılar. Galatasaray Cafe Crovvn yöneticileri de 'Nasıl olsa bir hafta ara var, yabancı oyuncularımız da ülkelerine gitmek istiyor dediler ve 4 oyuncuyu da Amerika'ya gönderdiler. Üstelik bu kararı alırken bu hafta sonu Beykoz ile oynayacaklarını düşünüyorlardı. Ancak federasyon yöneticileri bir kez daha karar değiştirip, Beşiktaş ile oynayacakları derbi maçının bu hafta cuma akşamı oynanacağını belirtince, işler tam bir arapsaçına döndü. Şimdi Galatasaray maça çıkmak istemiyor. 'Oyuncularımız hazır değil. Biz maçı cuma değil, pazar günü oynamak istiyoruz' diyorlar. Federasyon ayıklasın pirinci taşını ayıklayabilirse. Halbuki bu önemli maçı hiçbir değişlik yapmadan geçen hafta oynat-salardı hiç bu kadar sorun olmayacak, tam tersine maç büyük bir ilgi görecek ve herkes halinden memnun, salondan ayrılacaktı.Bilgisayarın başına bu önemli maçın teknik analizini yazmak için oturmuştum ancak federasyonun gereksiz erteleme kararı bizi nerelere sürükledi. Bakalım ben de herkes gibi merakla, federasyonun kötü sonuçlara sebep olabilecek bu sorunu nasıl çözeceğini merak ediyorum.Galatasaray yönetimi federasyonun bu kararı karşısında sahaya çıkmama cesaretini gösterebilecek mi?