Cesaretimiz bizimle

Kültür Sanat Servisi

Müzisyen İlkay Akkaya, Ceyhan Belediyesi'nin ilçede düzenleyeceği konserinin, iktidar destekçisi bazı gazetelerin hedef göstermesinin ardından Ceyhan Kaymakamlığı tarafından iptal edilmesine tepki gösterdi. Akkaya, konser yasaklarının insan hayatına müdahale olduğunu belirterek, “Tamamıyla ifade özgürlüğüne karşı bir saldırı bu yasaklar” dedi.

Mezopotamya Ajansı'ndan Emrullah Acar'a konuşan Akkaya, “Bu yasakların temelinde insanların bir araya gelmesini engellemek var. Ben şu an ve 1990’lı yıllar arasında bir değişiklik göremiyorum. 1990’lı yıllara tam anlamıyla dönmüş durumdayız. Fakat bunun acıklı tarafı toplumun büyük bir kesiminin bu yaşananlardan haberi yok” ifadelerini kullandı. Akkaya, yasakların ifade özgürlüğüne karşı bir saldırı olduğunu vurgulayarak, “Güvenlik gerekçesi ile bir konserin yasaklanması kolluğun zafiyetini gösterir aslında. Bu İçişleri Bakanlığı’nın bir zafiyeti” diye konuştu ve ekledi: “Cesaretimizi kaybetmeyeceğiz.”

İlkay Akkaya’nın, Adana’da 30 Ağustos, Mardin'de 24 Eylül ve Urfa’da ise 25 Eylül tarihlerinde vereceği konserlerin valilikler tarafından yasaklandı. 1990'lı yıllarda 10 yıl boyuna konser vermesi yasak olan Akkaya’nın, son 10 yıldır AK Partili belediye ve kültür merkezlerinde konser vermesi engelleniyor.