Çeşme bayramda 1,5 milyon kişiyi ağırladı

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran bayram tatili süresince ilçelerinde 1,5 milyon kişiyi ağırladıklarını belirtti. Çeşme’ye bir günde 500 binden fazla araç girişi olduğunu ifade eden Oran, “Yeryüzündeki cennet Çeşme tarihinin belki de en kalabalık bayramını yaşadı. Aynı şekilde pandemi döneminde tarihinin en kalabalık kışını geçirdi. Kış nüfusumuz 200-250 bin nüfuslarda seyretti. Bayram tatili nedeniyle Çeşme’yi tercih eden misafirlerimizle birlikte nüfusumuz 1,5 milyonu geçti” diye konuştu.

Toplanan çöp oranlarının normalin üstünde olduğunun altını çizen Oran, “Bayramda bir günde toplam 400 ton çöp topladık. Normale göre 10, kışa göre normalin 12-13 katı. Normal sezonun ise 2-3 katına çıktı. Çeşme biliyorsunuz böyle büyük nüfusları ağırlamaya alışık bir yer ama bu kadar büyüğünü belki de ilk defa görüyoruz. Bu bir rekor denilebilir. Bunun nedenini 16 aydır pandemi nedeniyle kapalı kalan vatandaşların patlaması gibi düşünebiliriz” diye konuştu.
Çeşme’de bu bayram tatilinde, alışılmışın dışında bir yoğunluk yaşandığına dikkat çeken Oran, şunları söyledi: “Çeşme Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl plajlarımıza sosyal mesafe locaları yerleştirdik. Bu aynı zamanda bir mesajdı, lütfen diğer geçirdiğiniz zamanlarda da mesafemizi koruyalım, maskemizi takalım ve hijyene devam edelim şeklindeydi. Çeşmemizde bayramda aşırı bir yoğunluk yaşandı. Ben 50 yaşındayım, Çeşme’yi hiç bu kadar kalabalık görmedim” ifadesini kullandı.
Bayram boyunca belediye personeli ile sahada yoğun mesai geçiren Oran, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Çeşme Belediyesi olarak 7/24 sahadaydık. Fen İşleri, Park Bahçeler, Temizlik İşleri, Destek Hizmetleri ve Zabıta Birimlerimiz bayram boyunca çift vardiyalı çalışma esasıyla gece gündüz demeden çalıştı. Bayram tatiliyle birlikte ilçe genelinde tedbirlerini arttıran ekiplerimiz, özellikle temizlik konusunda ciddi çalışmalar yapıyor. Misafirlerimizin huzurlu bir tatil geçirmeleri için çalışmaya devam ediyoruz.”

ÇEŞME YENİ MEYDANINA KAVUŞTU!

Hizmet seferberliğini sürdüren Çeşme Belediyesi, bir süre önce düzenleme çalışmalarına başladığı Cumhuriyet Meydanı’nı tamamladı. 30 yıldır yenilenmeyen, Çeşme’nin ihtiyaçlarına cevap vermeyen, eski ve kullanışsız bir alan olan meydan, yapılan çalışmaların ardından modern bir görünüme kavuştu. Pandemi döneminde aralıksız çalışmaların yapıldığı Cumhuriyet Meydanı, hızlı bir şekilde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Kentin çehresini değiştiren çalışmaya imza atan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, göreve geldiği günden bu yana söz verdiği projeleri tek tek hayata geçirdiğini söyledi.

Modern bir kent anlayışının olmazsa olmaz park ve meydanlarını ilçede büyük oranda arttırdıklarını dile getiren Oran, “Yıllardır yenilenmeyen, vitrinimiz olan Cumhuriyet Meydanı’nda kısa bir süre önce yenileme çalışmalarımıza başladık. Pandemi sürecinde başladığımız çalışmalar hızla tamamlandı ve Çeşmemiz modern bir meydana kavuştu. Törenlerimizi yaptığımız, çay kahve içtiğimiz, vatandaşlarımızın aileleri ve çocuklarıyla her akşam gelip dondurma yediği meydanımız artık çok daha güzel. Çeşme’yi zirveye taşıma sözü verdiğim vatandaşlarım her geçen gün bu kentin çehresinin nasıl değiştiğine şahit oluyorlar ve olmaya da devam edecekler. ‘Sevdamız Çeşme’ diyerek çıktığımız bu yolda gece gündüz yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Çalışma hakkında Teknik bilgiler de veren Oran, “1. Etap Cumhuriyet Meydanı Projemiz planlandığı tarihten önce bitti. Yaklaşık 1,5 milyon TL’ye yapılan meydanımızda kırmızı andezit ve granit taşları döşendi. Su, elektrik sistemleri yenilenerek, alt yapı çalışmaları tamamlanan meydanımızda yeni aydınlatma direkleri takıldı. Bunun yanı sıra peyzaj ve çevre düzenlemeleri yapıldı. Çeşmemiz’e hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.