Çeşme’nin Altınkum Beşevler bölgesinde ‘beach club’ için asırlık ağaçlarının kesilirken çekilen görüntüleri ortaya çıktı.

Çeşme'de ‘beach club’ için asırlık ağaçları kestiler

BİRGÜN EGE

Turizm açısından Türkiye’nin en önemli bölgeleri arasında yer alan İzmir’in Çeşme ilçesinin kıyıları, özel işletmeler tarafından hızla işgal edilip, ticarileştiriliyor. Anayasa ve kıyı kanununa göre halkın kullanımına açık olması gereken plajlar özel işletmeler tarafından kiralanarak veya işgal edilerek halkın ücretsiz kullanımına kapatılıyor. Şimdi de Altınkum Beşevler bölgesinde ‘beach club’ için asırlık ağaçları kesilirken bölge halkı suçüstü yakaladı.

Çeşme Çevre Platformu Sözcüsü Dr. Ahmet Güler, bölgenin birinci derece sit alanı olduğunu söyledi.

Güler, yaptığı açıklamada, “Doğayı katleden kişiler kontrole giden jandarma ve Çeşme Belediyesi'ne ‘İzmir Çevre Müdürlüğü’nden iznimiz var’ dediler. Belediye ve jandarma tutanak tutarak İzmir Çevre Müdürlüğü'ne yolladılar. Çeşme Çevre Platformu ısrarla İzmir Çevre Müdürlüğü'ne ulaşmaya çalışıyor. Ancak Çevre Müdürlüğü'nde konu ile ilgilenen muhatap bulunamıyor. Ayrıca iznimiz var bakanlıktan denilen alan birinci derece sit alanı olup hiç bir yapılaşma ve tesise izin verilmemektedir. Hukuki ve toplumsal mücadele kararı aldık, Çeşme'nin betonlaşmasına, koy işgallerine karşı duracağız" dedi.

Güler ayrıca, durumun CİMER ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na şikâyet edildiğini de duyurdu.