İzmir'in Çeşme ilçesinde Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'ne yüksek ateş ile getirilen 3 göçmen karantinaya alındı. Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi Başhekimliği'nden yapılan açıklamada, "Koronavirüs şüphesi yok" denildi

Çeşme’de koronavirüs hareketliliği

Miray Mert

İzmir'in Çeşme ilçesinde Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'ne yüksek ateş ile getirilen 3 kişinin koronovirüs şüphesi taşıdığı iddia edildi. Edinilen bilgiye göre, Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'ne jandarmanın getirdiği 3 göçmen karantinaya alındı.

İsmini vermek istemeyen bir yurttaş, şunları aktardı: "Çalışanlar endişeli. Hastane küçük, olası bir koronovirüs vakasında müdahale edilemez. Karantina altına alınan 3 hastayı karşılayan sağlık çalışanlarının koruma kıyafetleri yok. Normal bir maske ve sadece beyaz eldivenleri var."

KORONAVİRÜS ŞÜPHESİ YOK

Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi Başhekimliği ise iddiaları reddetti. Başhekimlik’ten yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Mülteci vakalarımız var bizim. Rahatsız olan 3 tane mülteci ateşli hastamız var. Onları tedavi amaçlı yatırdık. Koronovirüs şüphesi yok. Mülteci kaydı yapılıp, mülteci işlemleri yapılıyor. Onlarda da jandarma ya da polis eşlik ediyor."