İzmir'in Çeşme ilçesinde otluk alanda yangın çıktı. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, "Ildır merkez yanıyor. Bütün özel su tankeri sahiplerine sesleniyorum. Su tankeri olanlar dolu olarak yardıma gelin," dedi. Yangın ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Çeşme'de yangın: 8 ev, 3 restoran tahliye edildi

İzmir’in Çeşme ilçesinde otluk alanda yangın çıktı. Şiddetli rüzgar nedeniyle kısa sürede büyüyen yangının evlere sıçramaması için ekipler müdahalede bulundu.

Yangın, saat 22.10 sıralarında Çeşme ilçesine bağlı Ildır Mahallesi’nde çıktı. Alevleri gören vatandaşların durumu bildirmesi üzerine yangın yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Evlere yakın noktada çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü.

Erythrai Antik kenti çevresine yayılan alevler nedeniyle mahalledeki 8 ev, 3 restoran, 3 baraka tedbir amaçlı boşaltıldı.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Ildır’da büyük bir yangın var, özel su tankeri sahibi herkese sesleniyorum. Tankerleriniz dolu olarak Ildır’a bize yardıma gelin. Ildır merkez yanıyor! Bütün özel su tankeri sahiplerine sesleniyorum Çeşme’de. Su tankeri sahipleri dolu olarak Ildır’a bize yardıma gelin. Bu yayını izleyenler tanıdığı su tanekeri sahiplerini Çeşme’de, Ildır’a dolu olarak yönlendirsin” dedi.

Yangın, İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler ile İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 5 arazöz, 3 ilk müdahale aracıyla yapılan çalışmayla kontrol altına alındı.

Ekipler bölgede soğutma çalışmalarını sürdürüyor.