Çeşme’de 1980’li ve 1990’lı yıllara yapılan son olarak 2019’da gerçekleştirilen Çeşme Festivali, 22-25 Eylül tarihlerinde yeniden gerçekleştirilecek. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Sevgiye inanan herkesi, kol kola şarkılar söylemeye, halaylar çekmeye, kalp kalbe dünyaya umut ve barış mesajları vermeye Çeşme Festivalimize bekliyoruz” dedi.

Çeşme Festivali geri dönüyor

BirGün EGE

1884-1989 ve 1994-1999 dönemleri arasında yapılan Çeşme Festivali, 25 yıl aranın ardından Çeşme Belediyesi tarafından 2019 yılında “Ege’nin İki Yakası” temasıyla yeniden gerçekleştirildi. Pandemi nedeniyle ara verilen Çeşme Festivali bu yıl 22-25 Eylül tarihleri arasında yeniden düzenlenecek.

‘Balkan Günleri’ teması ile birbirinden değerli isimlerin ve grupların sahne alacağı festival, tarih, dans, müzik ve yemek kültürü buluşmalarına ev sahipliği yapacak. Çeşme’nin birçok noktasında gün boyu devam eden etkinlikleri takiben her akşam ünlü isimlerin yer aldığı dev bir konser yer alıyor.

Balkanlar’dan da esintiler bulunan 4 günlük programda Balkan Paradise Orchestra, Shantel, Cambo Aguşev, Suzan Kardeş, Cenk Bosnalı, gibi müzik grupları sahne alacak.

İlber Ortaylı ‘Mübadele Türkiyesi ve Etkileri’, Moğollar Grubunun Solisti Cahit Berkay, ‘Ülke Ülke Balkan Müziği’, Muammer Ketencoğlu Hikayeleriyle ‘Balkan Şarkıları Söyleşisi ve Dinletisi’, Murat Meriç ‘Balkan Müziğinin Türk Popuna Etkileri’ isimli söyleşilerle yurttaşlarla buluşacak. Sonrasında Balkan müziği dinletileri olacak. ‘Duje Sergisi’, ‘Duje Belgesel Gösterimi’, ‘Saraybosna’da Yaşanan Acılar Üstüne Söyleşi’ gibi belgesel gösterimleri yapılacak. Balkan mutfağının eşsiz lezzetlerinin sergileneceği workshoplar’la dopdolu bir festival yaşanacak.

BrateBand, BalkanBand ve Çamdibi Bandosu festival süresince kentin birçok noktasında coşkuya ortak olacak.

DÜNYAYA SEVGİNİN VE UMUDUN IŞILTISINI SERPECEĞİZ

cesme-festivali-geri-donuyor-1063429-1.

Çeşme Festivali tanıtım toplantısında konuşan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Bugün, aramızda kilometreler var gibi görünse de yüz yıllardır, yaşanan sayısız acılara rağmen gittikleri her yere sevgiyi, hoşgörüyü, kültürel renklerini terk etmeden zenginlik katan kardeşlerimizle kimsenin koparamayacağı, köklü, genetik, tarihi, kültürel bağlarımız var. Her birimizin ailesinin bir parçası Balkan kimliğinin tüm renklerini kuşaklar boyunca gururla taşıyor. 22-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz Çeşme Festivali Balkan Günleri’nde bu köklü bağların müziğini, gastronomisini, güçlü tarihsel bağlarımızın izlerini paylaşarak, tüm dünyaya sevginin ve umudun ışıltısını serpeceğiz. Sevgiye inanan herkesi, kol kola şarkılar söylemeye, halaylar çekmeye, kalp kalbe dünyaya umut ve barış mesajları vermeye Çeşme Festivalimize bekliyoruz” diye konuştu.