Müebbet hapis cezasına çarptırılan 28 Şubat Davası sanıklarından dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Doğan sağlık kontrolünün ardından tekrar cezaevine götürüldü.

Çetin Doğan hastaneye kaldırıldı

28 Şubat davası kapsamınd amüebbet hapis cezasına çarptırılan ve geçtiğimiz günlerde cezası onanarak cezaevine giren emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Çetin, hastanedeki tahlil, tetkik ve tedavisinin ardından tekrar cezaevine götürüldü.

Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, Twitter'dan yaptığı açıklamada, müvekkilini ziyaret etmek için İzmir Cezaevi'ne gittiğini ancak bugün de sağlık sorunları nedeniyle Yeşilyurt Katip Çelebi Devlet Hastanesi’ne sevk edildiğini öğrendiği söyledi. Ersöz, "Hastanede olması sebebiyle henüz görüşemedik fakat bu sürecin “etkilerden uzak” ilerlemesini önemsiyoruz" dedi.

Ersöz, 81 yaşındaki müvekkilinin sağlık sorunlarının gözardı edilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Ersöz, müvekkili Doğan'ın tedavisinin ardından cezaevine gönderildiğini ancak mesai bitimi nedeniyle görüşemediklerini söyledi. Ersöz'ün paylaşımı şöyle:

"Çetin Doğan bugün sabah saatlerinden itibaren, Adli Tıp sürecinin bir parçası olarak hastanede olduğundan, görüşemedik. Mesai saat 17’de bittiğinden ve hükümlü statüsündekilerle görüş mesai saatlerinde yapıldığından, görüşmemiz yarın sabaha kaldı. Kendisi şuan Cezaevi’nde."