Usta şair, yazar ve çevirmen Cevat Çapan’ın ilk çocuk romanı Hapış ile Kapış Havana’da, hep kitap logosuyla 21 Eylül’de raflarda yerini alıyor.

Cevat Çapan’ın ilk çocuk romanı: Hapış ile Kapış Havana’da

Usta şair, yazar ve çevirmen Cevat Çapan’ın ilk çocuk romanı Hapış ile Kapış Havana’da, hep kitap logosuyla 21 Eylül’de raflara çıkacak! Yaz tatilini sahil beldesinde tarih, müzik, edebiyat ile geçirip eğlenen üç çocuğun hikâyesini anlatan Hapış ile Kapış Havana’da kitabını bir başka usta isim, karikatürist Semih Poroy resimledi.

Kavruk Yunus’un okuluna iki yeni öğrenci gelir; Hapış’la Kapış. Kısa zamanda ayrılmaz bir üçlü olurlar. Arkadaşlar, yaz tatillerini geçirmek üzere Kâni Amca ile Kurabiye Yenge’nin yazlığına giderler. Hapış ile Kapış, bir zamanlar dedelerinin gidip yaşadığı Havana’ya gitmeye çok heveslidir. Kâni Amca önce kendi ülkelerindeki uygarlıkları tanımalarının daha iyi olacağını söyler. Üç kafadar onun tavsiyesine uyar.

10 yaş üstü çocuklara hitap eden Hapış ile Kapış Havana’da, 21 Eylül’den itibaren hep kitap logosuyla raflardaki yerini alacak.

CEVAT ÇAPAN HAKKINDA

cevat-capan-in-ilk-cocuk-romani-hapis-ile-kapis-havana-da-511139-1.

Şair, yazar, çevirmen. 1933’te, Darıca’da doğdu. Robert Kolej’i bitirdikten sonra yükseköğrenimini Cambridge Üniversitesi’nin İngiliz Edebiyatı Bölümü’nde tamamladı. İlk şiiri 1952’de Varlık dergisinde yayımlandı. İlk şiir kitabı Dön Güvercin Dön ile Behçet Necatigil Şiir Ödülü'nü kazandı. Akademik çalışmalarının yanı sıra şair, çevirmen ve yazar olarak da pek çok eser verdi.

SEMİH POROY HAKKINDA

1954 Samsun doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 1975 yılında ilk çizimleri Akbaba dergisinde yayınlandı. 1977’de Cumhuriyet gazetesinin haftalık mizah sayfası “Ciddiyet”te başladığı çizerliğe daha sonra pek çok gazete ve dergilerde devam etti. Yurtiçi ve yurtdışında birçok kişisel sergi açtı ve karma sergilere katıldı.