Cevat Özdemir son yolculuğuna uğurlandı

Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin (ÖDP) eski Ankara İl Başkanı Cevat Özdemir, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Özdemir, düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

İlk tören KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası binası önünde yapıldı. Törene Cevat Özdemir'in eşi Serpil Özdemir, ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, KESK Eş Başkanları Aysun Gezen ve Mehmet Bozgeyik, Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Şahin, BES Genel Başkanı Serpil Akpınar ve KESK’e bağlı sendika temsilcilerinin yanısıra mücadele arkadaşları katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından törende ilk sözü alan BES Genel Başkanı Serpil Akpınar, çok üzgün olduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Cevat ağabey çok inatçıydı. Sendikamızda çeşitli kurullarda kendisine verilen tüm görevleri inançla yerine getirdi. Alanlarda sürekli ön saflarda yer aldı. Cevat ağabey hem KESK’te hem BES’te inat ve umutla mücadele etti. Emeklilik sonrasında da uzun süre direndi. Tutunduğu yıldızlara uğurluyoruz seni. Yıldızlar yoldasın olsun. Senin mücadeleni devam ettireceğiz.”

MÜCADELEMİZDE YAŞAYACAK

ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, “Tarifi zor, acılı günlerden geçiyoruz. Geçtiğimiz hafta Cevat ağabey ile Haydar ağabeyin cenaze törenindeydik. Bugün ise Cevat ağabeyimizi uğurluyoruz” dedi.

cevat-ozdemir-son-yolculuguna-ugurlandi-609994-1.

Cevat Özdemir’in düzene karşı direnişinde çok inatçı olduğunu belirten İşleyen şunları söyledi:

“Özellikle il başkanlığı yaptığı iki döneme ilişkin Ankara’nın bütün sokaklarında izi vardır. Ayak izleri yoldaşlarının hafızasında silinmeyecek. Devrimciler bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele ederler. Cevat ağabey de öyleydi. Bütün devrimciler gibi zorlukların üstesinden gelerek yıldızlı bayrağı bugüne taşıdı. Cevat ağabey mücadelemizde yaşayacak. Sana sevgi, sana saygı ey yolcu. Bağımsızlık ve sosyalizm mücadelemizde her zaman yaşamaya devam edeceksin. Nehirler boyunca yürüdü, bir nehir misali yolu nereye akarsa arkadaşlarıyla omuz omuza oraya aktı, şimdi yolumuzun yıldızlarından birisi oldu"”

ERKEN GİTTİ

Özdemir’in mücadele arkadaşlarından Tüm Maliye Sen Kurucu Başkanı İrfan Erdemol, “Sendikal mücadeleden arkadaşım, yoldaşım, dostumdu. Bu süreçte inatçı davranmadığı için kızgınım. Ondan önce biz vardık, o gitti, erken gitti” dedi. Özdemir’in çocukluk arkadaşı Sefa Aydoğan ise çocukluktan, gençliğe verdikleri devrimci mücadeleyi anlattı.

Cevat Özdemir, saat 18.00'da Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.