Yaklaşık 10 aydır cezaevinde tutulan 14 emekli generalden biri olan Çevik Bir, hastaneye sevk edildi. Bir'in alzheimer hastalığına yakalandığı yönündeki iddialar araştırılacak.

Çevik Bir hastaneye sevk edildi: Alzheimer iddiası araştırılıyor

Adli Tıp Kurumu'nun sağlık sorunları yaşadığını belirttiği ve cezaevinde kalabileceğine dair rapor verdiği 28 Şubat Davası'nda verilen hapis cezaları onanan 14 emekli generalden biri olan Çevik Bir, hastaneye kaldırıldı.

Alzheimer hastalığına yakalandığı yönündeki iddiaların araştırılacağı ifade edildi.

Sözcü'nün haberine göre, İzmir Buca 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu olan dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir ve Genelkurmay Harekat Başkanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan ile görüşen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Bir'in Alzheimer hastalığına yakalandığını gözlemlediğini söyledi.

'BULUNDUĞU YERİN NE OLDUĞUNU ANLAMLANDIRAMAYACAK HALE GELMİŞ'

Sertel, "Hücrede kalıyor. Gittiğimde kendimi tanıttım. 'Ben seni tanıyorum, çok eski dostumsun' dedi. Oysa daha önce hiç görüşmedik, ilk kez tanışıyoruz. Bana infaz koruma memurlarını göstererek, 'Kendime personel ayarladım, bana bakıyorlar. Sadece onlara güveniyorum' dedi. Bulunduğu yerin ne olduğunu bile anlamlandıramayacak duruma gelmiş.

Her hafta eşi ziyarete geliyormuş. Kirlenen kıyafetlerini değiştirmek için vermek istemiyormuş. Cezaevi görevlileri elbiselerinin temizlenip, ütülendikten sonra getirileceğini söylemesine rağmen vermek istemiyor. “Ben onları giyiyorum, lazım” diyor. Gazete ve kitap okumuyor. Sıkı bir Fenerbahçe taraftarı olarak maçları ve spor haberlerini yakından takip eden birisiyken şimdi televizyonu bile açmıyor. Televizyonu sorduğumda, “Çok karışık şeyler anlatıyorlar, kapattım. Ağır Alzheimer ilaçları kullanıyor. İnfaz koruma memurları kendisi ile yakından ilgileniyor. Ama doktor kontrolünde, ailesinin yanında kalması gerek. Durumu çok ağır. Zayıflamış, bitkin, dünya ile ilişkisini tamamen kesmiş. Yemek verilmese yemeyecek, su verilmese içmeyecek halde. Cezaevinde bir dakika bile kalmaması lazım." ifadelerini kullandı.

SERTEL ADALET BAKANI'NA MEKTUP YAZDI

Sertel, cezaevi ziyaretinin ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a konuya ilişkin bir mektup yazdı. Mektubunda durumu anlatan Sertel, Çevik Bir'in doktor kontrolünden sonra denetimli serbestlik kapsamında ev hapsine alınmasını talep etti.

Sertel, sözlerini “Ben bir insan olarak görevimi yapıyor ve bu mektubu size yazıyorum. Takdir sizlerindir” diye tamamladı.