Anadolu Üniversitesi’nde 4 Kasım 2010 günü YÖK’ü protesto bildirisi dağıtan öğrencilere özel güvenlik ve çevik kuvvetin müdahale etmesinin ardından çıkan olaylar sonucu, üniversite yönetimi yaklaşık 50 öğrenciye bir hafta okuldan uzaklaştırma cezası verdi.

Anadolu Üniversitesi’nde 4 Kasım 2010 günü YÖK’ü protesto bildirisi dağıtan öğrencilere özel güvenlik ve çevik kuvvetin müdahale etmesinin ardından çıkan olaylar sonucu, üniversite yönetimi yaklaşık 50 öğrenciye bir hafta okuldan uzaklaştırma cezası verdi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi yönetiminin afiş asmayı ve bildiri dağıtmayı yasaklaması sonrasında çevik kuvvet öğrencilere saldırmış, 50’den fazla öğrenci göz altına alınmış ve üniversite içinde gerginlik uzun süre devam etmişti. Üniversite yönetiminin kamu malına zarar vermekle suçladığı öğrenciler ise yaşanların tersine çevrilmeye çalışıldığını söylüyor. Kendilerine yönelik suçlamaların doğru olmadığını belirten öğrenciler üniversite camlarını çevik kuvvetin kırdığının net bir biçimde görüldüğünü söylüyor.
“USTALIK DÖNEMİNİN KANITI”
Ceza alan öğrencilerden Gençlik Muhalefeti üyesi Uğur Koç, AKP’nin hem saldırıp hem de öğrencileri cezalandırmasının Tayyip Erdoğan’ın ustalık döneminin kanıtı olduğunu belirti. Bu tip saldırılar karşında yılmadan mücadele edeceklerini belirten Koç, “AKP’ye üniversiteleri dar edeceklerini” dile getirdi.
Konuyla ilgili TKP’li öğrencilerden Ekin Can Alıcı ise, AKP’nin önce öğrencilere saldırdığını ardından da rektörü aracılığıyla öğrencilere ceza verdiğini söyledi. Yaşan olayların tamamından üniversite yönetiminin sorumlu olduğunu belirten Alıcı, “AKP bu tip cezalarla öğrencileri teslim alamayacağını aklına koymalıdır. Üniversite öğrencileri AKP’nin karanlığına da, gericiliğine de üniversiteleri teslim almaya dönük çalışmalarına da boyun eğmeyecek” dedi.
Ceza alan öğrencilerden olan Öğrenci Kolektifleri üyesi Emre Mazlumoğlu ise, olay günü kamu malına zarar verip camları kıran hatta bununla da yetinmeyerek kırdıkları camları üzerimize atan çevik kuvvetti. Ancak kamu malına zarar vermek suçundan biz ceza aldık. Bu olayla birlikte AKP’nin ileri demokrasi anlayışını net bir biçimde yansıtan bir olayı daha yaşamış olduk” dedi. Sol.org

‘Tek yol devrim’e tutuklama

AKP'nin ustalık döneminde toplumsal muhalefete yönelik saldırıları her geçen gün artıyor. 5 Ağustos akşamı Ankara'nın Mamak ilçesinde üzerinde onlarca yazı ve slogan bulunan bir duvara "Kahrolsun faşizm", "Tek yol devrim" ve "Genç Umut" yazıları yazan Liseli Genç Umut üyesi Fırat Barik, gözaltına alındı. arik, Ankara Özel Yetkili Savcılık tarafından "terör örgütü propagandası yapmak" suçlaması ve tutuklama talebiyle Özel Yetkili Mahkeme'ye sevk edildi. Ankara 12. Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi de, Barik'i bu suçlamadan dolayı tutukladı. Barik, Sincan F tipine gönderildi.