Bir çevre aktivisti, Louvre Müzesi'nde sergilenen Mona Lisa tablosuna pasta fırlattı. Aktivist iklim değişikliği sorunlarına dikkat çekerek "Sanatçılar Dünya'yı önemsiyor, bu yüzden bunu yaptım. Gezegeni düşün" dedi.

Çevre aktivisti, Mona Lisa tablosuna pasta fırlattı: Gezegeni düşünün

Bir çevre aktivisti, Fransa'nın başkenti Paris'teki Louvre Müzesi'nde sergilenen Leonarda Da Vinci'nin eseri olan Mona Lisa tablosuna pasta fırlattı.

İklim sorunlarına dikkat çeken aktivistin, müzeye peruk ve tekerlekli sandalye kullanarak yaşlı bir kadın kılığında girdiği belirtildi.

Olaya tanık olanların bildirdiğine göre tabloya yaklaşan aktivist aniden tekerlekli sandalyeden kalkarak cam çerçeve içinde bulunan tabloya pasta attı. Güvenlik görevlileri söz konusu kişiyi salondan çıkarırken müzedeki diğer ziyaretçiler tablonun fotoğrafını çekti.

Aktivistin bir sanatçı olduğu belirtildi. Aktivist pasta fırlatmasının ardından "Sanatçılar Dünya'yı önemsiyor, bu yüzden bunu yaptım. Gezegeni düşün!" diye bağırdı.

Louvre yetkilileri olayla ilgili yorum yapmaktan kaçınırken, saldırıyla ilgili soruşturma açılıp açılmadığı ise henüz belli değil.

Mona Lisa tablosu ise cam bariyer sayesinde herhangi bir zarar görmedi.