Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2021 yılında yabancılara 68 bin 600 taşınmaz satıldığını açıkladı. 2021’de yabancılara satılan 68 bin 600 taşınmazdan 11 bin konut ve 211 arsayı alan İranlılar ilk sırada yer alırken, ikinci sırada Iraklılar, üçüncü sırada ise Ruslar bulunuyor.

Çevre Bakanlığı: Yabancılara 68 bin 600 taşınmaz satıldı
Fotoğraf: AA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2021 yılında yabancılara 68 bin 600 taşınmaz satıldığını açıkladı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in önergesini yanıtlayan Çevre Bakanı Kurum’un açıkladığı verilere göre 11 bin konut ve 211 arsa satışında İranlılar ilk sırada yer alırken, ikinci sırada Iraklılar, üçüncü sırada Ruslar bulunuyor.

Ruslar 5 bin 575 konut ve 137 arsa satın aldı. Afganlar, 3 bin 282 konut ve 274 arazi, Almanlar ise 2 bin 517 konut ve 461 arazinin sahibi oldu.

CHP'li Gürer, “Sudan, Nijer, Venezuela'da arazi işletecektik, kendi arazilerimizi yabancılara sattık. Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olduk” dedi.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre “TC vatandaşlığı gayrimenkul satın alınması ve bankaya para yatırması gibi uygulamalarla verilir oldu” ifadelerini kullanan Gürer, şunları söyledi:

“Ülkemiz arazileri konutları yabancı uyruklulara satılırken kırsalda ekonomik krizin de etkisiyle satanlar sonunda kendi topraklarında ‘maraba' olarak çalışır oldu. Ülkemizde dünyanın farklı bölgelerinden gelip konut alıp vatandaş olanlar da konut fiyatlarının artmasında önemli etken oluyor. Sudan, Nijer, Venezuela'da arazi işlemeye gittiğimiz söylenirken, Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmuşuz farkında değiliz.”