Son dakika haberine göre Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Elazığ afet bölgesi ilan edilecek mi?' sorusuna "Afet bölgesinde alınması gereken her karar alınmıştır." cevabını verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'dan Elazığ depremi açıklaması

41 insanın yaşamını yitirdiği ve binden fazla kişinin de yaralandığı 6.8 büyüklüğünde depremin yaşandığı Elazığ'da konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Elazığ afet bölgesi ilan edilecek mi?" sorusuna, "Afet bölgesinde alınması gereken her karar alınmıştır" yanıtını verdi.

Kurum, "Bütün Elazığ'da çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yaptığımız çalışmalar neticesinde hasar tespit çalışması bittiği zaman vatandaşlarımız hak sahibi olacaklar. Afet bölgesinde alınması gereken her türlü karar alınmış durumdadır. Alanda yüzde 40 hasar tespitini tamamladık. Anında yerinde hasar tespitini yaparak vatandaşlarımıza cevap vermeye çalışıyoruz. 3-4 gün içinde tamamını halledecek şekilde çalışıyoruz. Ağır hasarlı, orta hasarlı binalara girmeyelim" dedi.

Kurum, "Elazığ merkez ve ilçelerimizde şuana kadar 58 yıkılan, 981 ağır hasarlı, 823 orta hasarlı binamız var" bilgisini paylaştı.

cukurda-defineci-avi-540867-1.