Çevreci çiftin katili yaşamına son verdi

Antalya'nın Finike ilçesinde doğaya zarar veren taş ve mermer ocaklarına karşı yürüttükleri mücadeleyle tanınan Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftinin cinayet zanlısı 31 yaşındaki Ali Yamuç, tutuklu olduğu Alanya L Tipi Cezaevi'nde intihar etti.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı, çevreci Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftinin cinayet zanlısı Ali Yamuç'un cezaevinde intiharıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda sabah 06.35'de ekmek servisi yapıldığında F10 koğuşunda yatan tutuklu A.Y.'nin yaşamına son verdiği tespit edilmiştir. Olaya ilişkin cumhuriyet başsavcılığımızca soruşturma başlatılarak tutuklu klasik otopsi yapılmak üzere Antalya'ya sevk edilmiştir" denildi.

NE OLMUŞTU?

Finike'de 9 Mayıs Salı günü yaşadıkları dağ evinde 61 yaşındaki Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu öldürülmüş halde bulunmuştu. Cinayetle ilgili bölgeye yeni taşınmış 31 yaşındaki Ali Yamuç gözaltına alınmış ve cinayeti itiraf ederek tutuklanmıştı. Yamuç'un eşi Fatma Yamuç da bir hafta sonra cinayete iştirak suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Bu süreçte katil zanlısı Ali Yamuç, ilk ifadesinde hırsızlık amacıyla eve girdiği ve cinayeti işlediğini belirtirken, savcılık ve mahkemedeki ifadelerinde ise bir mermer ocağının 50 bin TL para karşılığında azmettirici olduğunu anlatmıştı. Ali Yamuç'a ait olduğu ve cezaevinde yazıldığı öne sürülen bir mektupta ise katil zanlısı bir başka mermer ocağı firması sahibine hitaben cinayet karşılığında kendisine söz verilen 100 bin TL'nin ödenmesini istemişti.