Yatağan Termik’in, ticari itibarının zedelendiğini öne sürerek Yatağan Yeşil Yaşam Derneği Başkanı Kazım Erol’a açtığı davayı mahkeme reddetti.

Çevreyi savunan başkan kazandı: Bir milyon lira tazminata ret
Fotoğraf: BirGün

Aycan KARADAĞ

Yatağan Yeşil Yaşam Derneği Başkanı Kazım Erol’a Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş. tarafından 1 milyon TL’lik tazminat davası Yatağan Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi.

Muğla’da Yatağan Termik Santrali’ne kömür sağlayan maden ocaklarının doğa, tarım ve tarih kıyımı hız kesmeden sürerken bölgede yaşayan halk ise termik santrale karşı mücadelesini sürdürüyor. Bölgede termik santrale karşı mücadelenin öncülerinden biri olan Yatağan Yeşil Yaşam Derneği Başkanı Kazım Erol’a Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş. tarafından ocak ayında 1 milyon TL’lik tazminat davası açıldı. Şirket, Erol’un sosyal medya hesaplarında paylaştığı mesaj ve videolarla ticari itibarını zedelediğini ileri sürdü. Mahkeme ise, Hukuk Mahkemeleri Kanunu 321. maddesi gereğince davayı reddederek gerekçeli kararın 1 aylık süreç içerisinde açıklanacağını belirtti.

Erol, BirGün’e yaptığı açıklamada, “Yatağan Termik Enerji Üretim ve Bereket Enerji’nin, Yatağan’da yaşamı, havayı, suyu, toprağı, zeytini, tarihi yok ettiği için yürüttüğüm yasal hukuki mücadelemi engellemek için tarafıma açtığı 1 milyon TL’ lik manevi tazminat mahkeme tarafından reddedildi. Yatağan’da hukukçumuz Mehmet Çilsal ile anayasal haklarımızı kullanarak hukuku yazmaya, işletmeye devam edeceğiz. Doğamızı korumak için mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

Erol sözlerine şunları ekledi: “Yatağanın havası zaten zehir. Dernek olarak hukuksal mücadelemiz sürüyor. Termik Santral Şirket benden rahatsız olduğu için korkutup sindirmek istiyor. Bu mücadele ezen ile ezilenin mücadelesidir. Mücadelemiz haklıdır, meşru müdafaadır. Bu da mahkemeler tarafından da ortaya çıkarıldı. ”

ŞİRKET DAHA ÖNCE DE EROL’A DAVA AÇMIŞTI

Öte yandan şirket, 3 yıl öne Kazım Erol’a işyeri dokunulmazlığını ihlal ettiği iddiasıyla dava açmıştı. Erol açılan bu davadan da beraat etmişti.