Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş, ticari itibarının zedelendiğini öne sürerek Yatağan Yeşil Yaşam Derneği Başkanı Kazım Erol’a 1 milyon TL'lik tazminat davası açtı. Erol, “1 milyon değil 100 milyon TL’lik davalarla bizi yıldıramazlar. Gelecek kuşakların yaşam hakkı için sonuna kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

Çevreyi savunan başkana 1 milyon TL’lik dava

AYCAN KARADAĞ

Muğla’da Yatağan Termik Santrali’ne kömür sağlayan maden ocaklarının doğa, tarım ve tarih kıyımı hız kesmeden sürerken bölgede yaşayan halk ise termik santralle karşı mücadelesini sürdürüyor. Bölgede termik santralle karşı mücadelenin öncülerinden biri olan Yatağan Yeşil Yaşam Derneği Başkanı Kazım Erol’a Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş. tarafından 1 milyon TL’lik tazminat davası açıldı. Şirket, Erol'un sosyal medya hesaplarında paylaştığı mesaj ve videolarla ticari itibarını zedelediğini ileri sürdü.

Konu hakkında BirGün’e konuşan Kazım Erol, “Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş bölgemizde beş yerleşimi yerinden etmiş, bölgedeki insanların yaşam ve geçim kaynağı tarımı, zeytinciliği, meyveciliği, su kaynaklarını, tarihi arkeolojik sit alanlarını haksız hukuksuza yok ederek ilerlemektedir. Zeytin kanunla korunan bir ağaç on binlerce zeytini kestiler. Nerde hukuk? Şu anda da Yatağan Yeraltı Kömür İşletmeciliği projesine çevresel etki değerlendirme (ÇED) yapmadan bir vali yardımcısının imzası ile başlamışlardır” diye konuştu.

BU MÜCADELE EZEN İLE EZİLENİN MÜCADELESİDİR

Erol sözlerine şunları ekledi:

“Yatağanın havası zaten zehir. Derneğimiz bu projeye ve diğer kömür sahalarına bu yıl 8 dava açmıştır. Şirket benden rahatsız olduğu için korkutup sindirmek istemektedir. Bu mücadele ezen ile ezilenin mücadelesidir. Mücadelemiz haklıdır meşru müdafaadır. Hukuku derneğimizin cefakar emekli kadınların maaşlarından mahkeme paraları yatırarak ve hukukçumuz Mehmet Çilsal’ın fedakarca yardımları ile işletmeye çalışıyoruz. Gelecek kuşakların yaşam hakkı için sonuna kadar mücadelemiz sürecektir.”

ŞİRKET DAHA ÖNCE DE DAVA AÇMIŞTI

Öte yandan şirket, 3 yıl öne Kazım Erol’a işyeri dokunulmazlığını ihlal ettiği iddiası nedeniyle dava açmıştı. Erol açılan davadan ise beraat etmişti.