Ceyhan Belediyesi, Elazığ'ı vuran depremde zarara uğrayanlar için başlattığı yardım kampanyasına destek çağrısında bulundu

Ceyhan Belediye Başkanı Aydar'dan Elazığ için yardım çağrısı

YAKUP DURMUŞ

Türkiye’nin dört bir tarafından yardım elinin uzandığı Elazığ’a bir yardım eli de Ceyhan’dan uzandı. Ceyhan Belediyesi Elazığ’da gerçekleşen 6,8 şiddetindeki depremde zarar gören yurttaşlar için yardım kampanyası başlattı.

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar depremzedelerin, ısınma, barınma ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılayacak her türlü yardım için çağrı yaptı.

Ceyhan Belediye Başkanı tarafından evleri yıkılan ya da hasar gördüğü için sokakta yaşamak zorunda kalan depremzedelere gönderilmek üzere yardım toplanıyor.

1998 yılında yaşanan büyük Ceyhan depremini hatırlatan Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar; "Maalesef biz de Türkiye’nin büyük bir bölümü gibi depremin acısını biliriz. 1998 yılında yitirdiğimiz 145 canın acısını hala yaşıyoruz. Ancak ne yazık ki deprem ülkemizin bir gerçeği. Olmadan önce olacağını bilerek yaşamamız gereken bir afet. Elazığ’da da en acı şekilde yaşandı. Şimdi yaraları sarma, destek olma zamanı. Biz de bir yardım kampanyası başlattık. Tüm kalbimizle Elazığ’ın yanındayız. Elazığ’a gönderilmek üzere Hayır Çarşımızda Elazığ için kışlık kıyafet, battaniye, bakliyat, çocuk bezi, mama, ısıtıcı ve benzeri ürünleri toplayıp deprem bölgesine ulaştıracağız. Ülkenin dört bir yanından yardım ulaştırıldığı için göndereceğimiz yardımlar sıraya kondu. Bu nedenle yardım toplamak için henüz vaktimiz var. Tüm Ceyhanlı hemşehrilerimi yardım kampanyasına destek olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.