Ceyhan Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası’na bağlı kadrolu işçiler arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. İmzalan toplu sözleşme ile taban ve tavan ücretleri arasındaki denge sağlandı

Ceyhan Belediyesi ile DİSK arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

Disk Genel İş Sendikası ve Ceyhan Belediyesi arasındaki görüşmeler Başkan Hülya Erdem, her iki tarafın da fikir birliğine varması ile karara bağlandı. Sözleşme, işçi mağduriyetlerini gideren maddeleri ve işçilere tanıdığı haklarla sendika tarafından sevinçle karşılandı.

Ceyhan Belediyesi Meclis Üyeleri Nuri Toprak ve İbrahim Kocaman'ın öncülüğünde tüm meclis üyeleri ile Disk Genel İş Sendikası Başkanı Yaşar Gündoğdu ve Genel İş Sendikası Genel Sekreteri Serdal Çapar'ın aylar süren çalışmaları sonucunda belirlenen sözleşme şartları Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem tarafından da kabul edildi.

Toplu İş Sözleşmesine göre; işçilerin net maaşlarına belirlenen oranda zam yapılırken, sosyal yardım, kıdem farkı, sosyal ödemeler gibi yan ücretler de işçilerin lehine yeniden düzenlendi.

Başkan Hülya Erdem, "Taban ve tavan ücretleri arasındaki dengenin sağlandığı, işçi mağduriyetlerinin giderildiği, tüm üyelerin oy birliği ile kabul ettiği işçi dostu bir sözleşmeye imza atmanın mutluluğunu yaşıyorum. Disk Genel İş Sendikası Başkanı Yaşar Gündoğdu'ya ve emeği geçen bütün meclis üyelerimize, işçi temsilcilerimize teşekkür ederim. Emekçilerimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.