Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı, transfer çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Alexander Sörloth ve Talisca'nın listelerinde olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Kazancı, "Talisca şu an orada kalmak istediğini söyledi. Sörloth konusunda kiralık oynadığı Real Sociedad'ın opsiyonu var. Kullanır mı bilinmez. Sörloth'u hangi takım istemez" dedi.

Ceyhun Kazancı'dan transfer çalışmaları hakkında açıklama: Sörloth ve Talisca sorusuna yanıt verdi

Beşiktaş Futbol AŞ Genel Müdürü ve Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı, transfer çalışmalarında iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve bu çalışmaları erken bitirmek istediklerini söyledi.

Kazancı, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, kendileri için gelecek sezonun kritik bir dönem olacağına dikkati çekerek, "Beşiktaş markası her zaman şampiyonluğa oynar. Gelecek sezon hem üreten hem yarışan Beşiktaş'ı yaratmak adına uzun süre önce kolları sıvadık. Detaylı araştırmalar yapıyoruz" dedi.

Transfer konusunda teknik direktör Valerien Ismael ile detaylı çalıştıklarını anlatan Kazancı, "Onun planına uygun, onun eforlu oyununa ayak uyduracak; yaşı ve saha içinde vereceklerine dikkat ederek seçimi yapıyoruz. İnşallah bu yaz yapacağımız doğru hamlelerle gelecek sezon için şampiyonluğun en büyük aday takımı için adımları atacağız" ifadelerini kullandı.

Gelecek sezonun planlamasını titizlikle yaptıklarını anlatan Kazancı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bünyemize katacağımız bazı oyuncular taraftarların çok iyi bildiği oyuncular olacak. Bazı oyuncular yeni duydukları, yıldız potansiyeline sahip oyuncular olacak. Hocamızla gelecek sezonun planlamasına başladık. Saha içindeki performans her şeyden önemli. Bazı oyuncular belki ilk duyulduğunda heyecanlandırmayacak ama sahaya çıktığında bu heyecanı yaşatacak."

VİDA, LARİN VE GÜVEN YALÇIN'IN DURUMU

Kazancı, sözleşmeleri sezon sonunda bitecek Domagoj Vida, Cyle Larin ve Güven Yalçın ile görüşmelerin ne yönde gittiği sorusuna şu yanıtı verdi:

"Kadrodaki 14 oyuncunun sözleşmesi bitiyor. Adı geçen oyuncularla görüşmeler var. Hocamızın gelmesini ve raporunu bekledik. Kendileriyle alakalı raporu bekliyoruz. Sanıyorum lig bitmeden oyuncularla alakalı nihai rapor çıkacak. O çerçevede bugüne kadar götürdüğümüz görüşmeleri ya sonlandıracağız ya bir üst noktaya taşıyacağız. Anlaşırsak kendileriyle devam edeceğiz."

Larin ile geçen yazdan beri görüşmeler yaptıklarına dikkati çeken Kazancı, "Görüşmelerin olumsuz olduğunu söyleyemem. Hocanın raporunu da göz ardı etmemek lazım. Larin sevdiğimiz, önemli rol oynayan oyuncu. Kendisinden vazgeçme yok. Uzun sürmesinin nedeni maddi konulardı" ifadelerini kullandı.

Atiba Hutchinson'ın ve genç oyuncuların durumuna değinen Kazancı, şunları kaydetti:

"Atiba, bizim simge oyuncularımızdan biri, kaptanımız, aileden biri. Gelecek sezonla alakalı detaylı konuşmadık. Sözleşmesi bitecek oyuncuların içinde Atiba da var. Dünya Kupası'nda oynamak isteyecek. Bizim için önemli oyuncu. Yabancı oyuncu kuralının da çalışmalarımız için bir an önce netleşmesini istiyoruz. Atiba teknik heyette olabilir mi, neden olmasın? Hocanın ve kendisinin görüşleri doğrultusunda olabilir."

SÖRLOTH VE TALİSCA KONUSU

Geride kalan yıllarda Türkiye'de oynayan Alexander Sörloth ve Talisca'nın listelerinde olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Kazancı, şunları söyledi:

"Hocanın sistemi çerçevesinde, futbolun ekonomisi uygun olanlar olursa neden olmasın? Talisca şu an oynadığı takımda 8 milyon avro alıyor. Josef de oradan geldi. Orada aldığı ücret buradakinin üstündeydi. Talisca şu an orada kalmak istediğini söyledi. Sörloth konusunda kiralık oynadığı Real Sociedad'ın opsiyonu var. Kullanır mı bilinmez. Sörloth'u hangi takım istemez."

Alex Teixeira'yı göndermeyi düşünmediklerini vurgulayan Kazancı, "Soran takımlar oldu. Kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda, oyuncu da gitmek isterse bakılır" diye konuştu.

BÜTÇE AÇIKLAMASI

Kazancı, yeni sezonda oyuncu maaşlarının düştüğü bir bütçeye sahip olacaklarını belirterek, "40 milyon avrodan 25 milyonun altına düşen bir maaş bütçesi olacak. Bu bütçeyi doğru plana oturtma olacak. Bütçe düşürme olmayacak. Maalesef ülkemizde Avrupa standartların üstünde maaş ödendiğini söyleyebilirim. 'Biz o paraları vermezsek Türkiye'ye gelmezler' algısı yanlış" diye konuştu.