”Eğlence yerinde siyaset yapılmaz” demişler ama ben aslında o kadar da eğlenmiyorum

Ceylan Ertem: Eğlenebilmek için özgür olmalıyız

DERYA AYDOĞAN - deryaaydogan6@gmail.com

Ceylan Ertem, toplumsal olaylardan uzak kalmayan ve tepkisini dile getirmekten çekinmeyen bir sanatçı. Magazin Gazetecileri Derneği’nin düzenlediği “Altın Objektif” ödüllerinde Ceylan Ertem, “Gazeteciler hapiste olmamalı” dedi, yandaş gazetenin genel yayın yönetmeni karşı çıktı.

En İyi Alternatif Kadın Şarkıcı ödülünü almak için sahneye çıkan Ertem’in,”Bu ödülü buradaki değerli gazeteciler kadar hapisteki gazeteciler için de alıyorum” sözünün üzerine, Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, “Hapisteki gazeteciler, gazetecilik yaptığı için hapiste değiller. Her sarı basın kartı olan gazeteci değildir” dedi.

Daha önce sosyal medya hesabından “Savaşa hayır”, paylaşımı yapan ve sonrasında sosyal medya hesabı hacklenen sanatçı, yaşadığı tüm baskılara rağmen her zaman düşündüğünü söylemekten vazgeçmiyor. Altın Objektif ödüllerinde yaşananları Ertem’e sorduk

»Düşündüğünü söylemekten çekinmeyen bir sanatçısınız. Ödülünüzü aldıktan sonra yaptığınız konuşmayla ilgili tepki gelmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Aslında sadece bu konularla anılmak istemiyorum ama biraz sıkıldım memleketteki bu baskı, tepki ve linç kültüründen. Ben söylemek istediğimi söyledim ve beni anlayan güzel dostlar alkışladılar. Benimle aynı fikirde olduklarını gösterdiler. Benimle aynı fikirde olmayan insanlar da vardı. Gecede daha çok magazin kültüründen insanlar vardı ve onların da bazı şeyler hoşlarına gitmedi tabii ki. Benim için “Eğlence yerinde siyaset yapılmaz” gibi bir şey yazmışlar ama sonuçta bizim eğlenebilmek için özgür olmamız ve iyi hissetmemiz gerekiyor. Ben o kadar da eğlenmiyorum yani... Orada çok tatlı arkadaşlarım vardı, onlara bu konuda benimle aynı fikirde oldukları için teşekkür ediyorum.