Ceylanpınar Belediyesi'nde işten çıkarılan işçiler su kulesine çıktı

Urfa Ceylanpınar Belediyesi'nde çalışan 80 işçi işten atıldı. İşçiler, haklarında verilen işten çıkarılma kararını su kulesine çıkarak protesto etti.

AKP’li belediye başkanı Abdullah Aksak, işten çıkarmaları “Dışarıdan provokatör bir grup tarafından yönetilen bu arkadaşlar ile yollarımızı ayırmak zorunda kaldık” diyerek savundu.

Evrensel'de yer alan habere göre, Ceylanpınar Belediyesinde işten çıkarılan 80 işçiden 20’si, sabah saatlerinde ilçedeki su kulesine çıkarak haklarındaki karara tepki gösterdi. İşçileri sakinleştirmek için olay yerine gelen İlçe Kaymakamı Mehmet Keklik’in ikna çabaları sonuçsuz kaldı. Daha sonra Urfa Valisi işçilerle telefonda görüşerek 3 gün içerisinde, çıkarılan işçiler için bir komisyon kurulacağını ve haksız yere işten çıkarılanların işe iadeleri konusunda çalışma yapılacağını söyledi. Bunun üzerine işçiler eylemlerini sona erdirdi.

BELEDİYE BAŞKANI KARARI SAVUNDU

İşten çıkarmaları savunan ve 31 Mart yerel seçimlerinde göreve başlayan AKP’li Ceylanpınar Belediye Başkanı Abdullah Aksak, şu açıklamayı yaptı; “Vatandaşa tepeden bakan, görevlerini sürekli aksatan bir anlayış sergiledikleri ve temizlik hizmetlerini sürekli aksattıkları çöpleri gerektiği gibi toplamadıkları halktan gelen yoğun talep ve şikayetler neticesinde hiç de istemediğimiz bazı kararlar almak zorunda kaldık. Dışarıdan provokatör bir grup tarafından yönetilen bu arkadaşlar ile yollarımızı ayırmak zorunda kaldık”