AKP'nin hazırladığı ve cinsel saldırı suçluları ile uyuşturucu suçlularını da kapsadığı için tepki çeken ceza infaz yasası düzenlemesinde bir fırsatçılık daha yapıldığı ortaya çıktı. Düzenlemeye göre Basın İlan Kurumu'nun keyfi ilan ambargosu koyduğu gazetelerin cezaevlerine alınmaması öngörülüyor. CHP PM üyesi İlhan Cihaner duruma tepki gösterdi

Ceza infaz düzenlemesinde bir koronavirüs fırsatçılığı daha: Cezaevlerinde basına ek ambargo

Koronavirüs salgını nedeniyle AKP'nin hazırladığı ceza infaz yasa teklifi düzenlemesiyle cezaevlerine Basın İlan Kurumu tarafından ilan ambargosu getirilen yayınların alınmaması öngörülüyor.

Düzenlemeye sıkıştırılan 'Basın İlan Kurumu aracılığıyla resmi ilan ve reklam yayınlama hakkı bulunmayan gazeteler, ceza infaz kurumuna kabul edilmez" ifadeleri metinden çıkarılmazsa, cezaevlerine keyfi ilan ambargosu konan gazeteler giremeyecek.

Duruma tepki gösteren CHP PM üyesi İlhan Cihaner, "İktidardan bir fırsatçılık ve atı alıp Üsküdar’a geçme klasiği daha! Ne ilgisi varsa İnfaz Yasa teklifine/çalışmasına, Basın İlan Kurumu’ndan ilan ve reklam almayan gazetelerin cezaevlerine alınmasına yasak getirilmesi hükmü konulmuş," ifadelerini kullandı.

Basın İlan Kurumu, daha önce BirGün, Evrensel ve Yeni Asya gazetelerine keyfi gerekçelerle ilan yasağı getirmiş, gazetemiz BirGün'ün ilan yasağı daha sonra kaldırılmıştı.

Teklif daha önce de cinsel saldırı suçu işleyenlerin ve uyuşturucu satıcılarının düzenleme kapsamına alınmasıyla büyük tepki çekmişti.