Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE), Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 900’den fazla yurttaşın yaşamını yitirdiği 7.7 büyüklüğündeki depremde, bölgedeki ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulardan yaralanan veya hayatını kaybedenin bulunmadığını açıkladı.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü: Cezaevlerinde yaralanan veya hayatını kaybeden yok
Fotoğraf: AA

Haber Merkezi

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE), Maraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı açıklamada, bölgede bulunan cezaevlerinde ölü veya yaralanın olmadığını duyurdu.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli, 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre illerden de şiddetli biçimde hissedilen deprem nedeniyle binaların yıkıldığı, can ve mal kaybının yaşandığı bilgileri geliyor.

İçişleri Bakanı Soylu, uluslararası yardımı da içeren 4. seviye alarm verildiğini duyurdu. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremde şu ana kadar 912 yurttaşın hayatını kaybettiğini, 5 bin 385 kişinin yaralandığını bildirdi.

CTE’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

“Depremden etkilenen bölgedeki ceza infaz kurumlarımızda kalan hükümlü ve tutuklulardan yaralanan veya hayatını kaybeden bulunmamaktadır. Bölgedeki ceza ve infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutukluların aileleri ile görüşmeleri konusunda gerekli kolaylık sağlanmaktadır.”