Ceza verilmesi gereken şirkete teşvik

■ Haber Merkezi

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Maraş’ta Afşin-Elbistan Santralı’nı işleten Çelikler Holding’e, zorunluluk olarak takması gereken filtreleri takmadığı halde teşvik verilmesine tepki gösterdi.

CHP’li Öztunç konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Kahramanmaraş halkı, Afşin-Elbistan Termik Santralı’nın bacasına filtre takılmaması nedeniyle yıllardır zehir solumaktadır. Geçmiş yıllarda firmalara yapılan uyarılara, firmalara filtre teşviği verilmesine rağmen bu filtreler bir türlü takılmadı. Yasa ile filtre zorunluluğu getirildi ama süre dolmasına kısa bir süre şirketlerin isteği ile filtre işi yıllarca ertelendi” dedi.


“AKP hükümetlerinin milleti değil, hep şirketleri önceledi” diyen Öztunç, “Çelikler Holding’e 1 milyar 445 milyon 315 bin TL teşvik veriliyor. Bu kararı şiddetle kınıyorum. Santralın bacalarına filtre takılmadan bu firmaya bir kez daha hem de yaklaşık 1,5 Milyar TL’lik teşvik vermek, Kahramanmaraş halkına ihanettir, millete ihanettir” ifadelerini kullandı.