Ceza yönetmeliği sağlıkçıları susturamaz

HABER MERKEZİ

Aile hekimleri, 30 Haziran’da Resmi Gazete’de yayımlanan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'nin geri çekilmesi talebiyle Ankara Anıtpark’ta miting düzenledi. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Genel Sağlık-İş) ve Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD) ortaklığında düzenlenen mitinge birçok şehirden aile hekimleri de katıldı. Mitingde “Haksızlığa ve Adaletsizliğe Boyun Eğmiyoruz” pankartları açılırken hekimler, yöneticilere kırmızı kart gösterdi. Aile hekimleri ise ceza yönetmeliği geri alınana dek mücadele edeceklerini vurguladı.

Mitingde konuşan AHEF Genel Başkanı Dr. Özlem Sezen, aile hekimlerinin işten çıkma yasağının son bulmasının ardından istifa ettiğini, bazılarının da istifayı düşündüğünü hatırlattı. Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği ile aile hekimlerinin haklarının yok sayıldığını söyleyen Sezen, “Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği diğer adıyla ceza yönetmeliği fiyaskosu ceplerimize el uzattı. Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının aklıyla alay ederek, hakkımızı yok sayan düzenlemeler içererek adeta giyotin olup başımıza kastetmiştir” dedi. Yönetmelikle beraber aile hekimlerine getirilen ceza puanlarının tehditten farksız olduğuna dikkat çeken Sezen “Darp edildiğinizde kendinizi savunma hakkınızı dahi elinizden alan ceza puan tehdidi, entegre hastanedeki hekimlere yapılan adaletsizlik, basına demeç verme hakkını engelleyen ceza baskısı, sözleşme değişiklikleri ile 150 puanla fesih tehdidi başta olmak üzere ceza tehditleri benzeri görülmemiş bir haksızlığın örnekleri olmuştur” ifadelerini kullandı.

Aile hekimlerinin yönetmeliğe karşı boyun eğmeyeceğini söyleyen Sezen, “Bu Miting bir son değil bir milat ve yeni bir başlangıç. Eylemlerimiz devam edecek. Bizleri üzdünüz. Bizleri görmezden geldiniz, yok saydınız! Buradayız susmayacağız! Kararlıyız hak mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.