Diyarbakır 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda, cezaevi berberi pandemi gerekçesiyle kapatıldı. Cezaevinden, CHP'li vekil Sezgin Tanrıkulu'na mektup yazan Ü.Ö., "‘Odanızda kendiniz tıraş olun’ deniyor. Sağlık için olduğu söylense de buldukları çözüm çok daha sağlıksız” dedi.

Cezaevi berberi 'pandemi' gerekçesiyle kapatıldı: 'Buldukları çözüm çok daha sağlıksız'

Diyarbakır 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda, cezaevi berberinin pandemi nedeniyle kapatıldığı öğrenildi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan mektup yazan Ü.Ö.’nün, cezaevi berberinin pandemi gerekçesiyle kapatıldığını, normalleşme kararlarına rağmen açılmadığını yazdığını aktardı. Buna göre, Ü.Ö., “Cezaevinde birkaç tıraş makinası var. ‘Odanızda kendiniz tıraş olun’ deniyor. Sağlık için olduğu söylense de buldukları çözüm çok daha sağlıksız” dedi.

Tanrıkulu’na, yazdığı mektup ile durumu aktaran Ü.Ö., pandemi sürecinde cezaevi dışında hayatın normale döndüğünü ancak cezaevi hayatının normalleşmediğini belirtti. Tanrıkulu’nun aktardığına göre, Ü.Ö., “Dışarıda hayat normale döndü ama cezaevlerinde kısıtlamalar rutin, hatta yerleşik hale geldi” dedi.

Cezaevi yönetiminin tıraş imkanlarını ellerinden aldığını ve berbere gidemediklerini belirten Ü.Ö., şunları ifade etti:

'UÇUK BİR TALEBİMİZ YOK'

“Kurum berber hizmeti vermiyor. Cezaevinde birkaç tıraş makinası var. ‘Odanızda kendiniz tıraş olun’ deniyor. Sağlık için olduğu söylense de buldukları çözüm çok daha sağlıksız. İlgililere çok sayıda dilekçe yazıyoruz ama bir netice aldığımız söylenemez. Açıkçası İnfaz Kanunu’nda yer alan haklarımız dışında uçuk bir talebimiz yok. Tüm taleplerimiz zaten hakkımız olan şeyler ancak kısıtlamalar sürüyor ve gittikçe keyfi hale geliyor. Hemen hemen bütün tutuklu ve hükümlüler aşı oldu. Buna rağmen kısıtlamaların sürdürülmesi hakkaniyete uygun değil.”

(ANKA)