Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, Silivri cezaevinden mesaj gönderdi. Ağırel mesajında, "Ben bugüne kadar susmadım, bundan sonra da susmayacağım" ifadelerini kullandı

Cezaevindeki gazeteci Murat Ağırel'den mesaj

Libya'da yaşamını yitiren MİT mensubunun kimlik bilgilerinin ifşa edilmesine yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, Silivri cezaevinden mesaj gönderdi.

Ağırel’in, bir kağıda yazarak ilettiği mesaj yakınları tarafından Twitter hesabından "Silivri'den Murat Ağırel'den mesaj var" notu ile paylaşıldı.

Ağırel mesajında "Ben Cumhuriyet devrimlerini yaşam biçimi haline getirmiş Kemalist Türk genciyim. Devrimleri savunmanın elbette bir bedeli olduğunu biliyorum. Bizler bunu seve seve ödedik ödüyoruz ödeyeceğiz. Yoksulun parasını yağmalayan hırsızlara, din bezirganlarına, çetelere karşı asla susmayın. Ben bugüne kadar susmadım, bundan sonra da susmayacağım" ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

34 askerin hayatını kaybettiği İdlib saldırısında Rusya ile olan gerilimin ardından gazetecilere yönelik baskılar Sputnik çalışanlarının "Çalıntı eyalet: Hatay 80 yıl önce neden Fransa tarafından Türkiye'ye verildi" başlıklı haber nedeniyle gözaltına alınmasıyla başlamıştı.

Yakın Doğu Haber sitesi genel yayın Yönetmeni Alptekin Dursunoğlu ise Suriye paylaşımları nedeniyle tutuklanmıştı.

'Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı' başlıklı haber nedeniyle Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Muhabir Hülya Kılınç’ın ardından Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da tutuklanmıştı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile muhabiri Hülya Kılınç'ın tutuklanmasına gerekçe olarak gösterilen haberin siteden kaldırılmasına rağmen Odatv internet sitesine erişim engeli getirmişti.

Yeniçağ Gazetesi Yazarı Murat Ağırel ile Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ve Sorumlu Müdür Aydın Keser tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkemeye sevk edilen gazeteciler adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.